A szakértők szerint olyan kérdéseket boncolgat, amik a mai napig megválaszolásra várnak a fizikában.  

Albert Einstein egy közelmúltban előkerült egy eddig nem látott levele, amiben a Nobel-díjas elméleti fizikus madarakkal, méhekkel és a fizika új alapelveivel kapcsolatos gondolatait mutatja be, pontosabban

a történelem egyik legnagyobb elméje arról értekezik az 1949-es keltezésű levélben, hogy az állatok érzékelésének tanulmányozása vezethet-e új fizikai alapelvek felfedezéséhez.

„Elképzelhető, hogy a vándormadarak és a postagalambok viselkedésének tanulmányozása egy nap segíthet megérteni néhány olyan fizikai folyamatot, amelyet jelenleg még nem értünk”

– írta Einstein a levélben.

A melbourne-i RMIT Egyetem kutatóinak közleménye szerint ez a mai napig fontos kérdés a fizikában, és egyre nagyobb számú kutatás foglalkozik az állatok, úgy mint a madarak és méhek tájékozódásával.

Az eddig ismeretlen levelet a Nagy-Britanniában élő Judith Davys osztotta meg a kutatókkal. Einstein az asszony néhai férjének, Glyn Davys radarkutatónak küldte a levelet, aki a brit királyi haditengerészetnél szolgált a második világháborúban és egyebek között a hajók és repülők radarral való észlelésével foglalkozott.

Talán ez is érdekelhet:

(Forrás: The Guardian, MTI, fotó: RMIT, nyitókép: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Itt egy tablet azokra a napokra, amikor csak az ágyból filmeznél