Az Amazon Echo a tulajdonosai minden szavát továbbította, de ennél is meglepőbb az Amazon válasza, amiben részletesen kifejtik, hogyan történhetett mindez.

A történet úgy kezdődött, hogy egy portlandi házaspárnak szólt a férj egyik alkalmazottja, hogy kapott egy rejtélyes hangüzenetet, amin a férj és feleség magánbeszélgetése hallható, amit teljesen nyilvánvalóan nem neki szántak. Rövid időn belül kiderült, hogy a besúgó az Amazon Alexa személyi asszisztens volt, ami valamilyen okból készségesen továbbította a háttérben folyó beszélgetést egy véletlenszerűen kiválasztott címzettnek.

A házaspár természetesen azonnal jelentette az esetet az Amazonnak, akik sűrű bocsánatkérések közepette esküdöztek, hogy ilyen többé nem fog előfordulni, néhány nappal később pedig a következő magyarázattal álltak elő, hogyan történhetett mindez:

"Az Echót a háttérben elhangzó szó aktiválta, ami úgy hangzott, mint az »Alexa« . A beszélgetésben ezek után elhangzott egy kifejezés, amit a személyi asszisztens úgy értelmezett, hogy »Üzenet küldése«. Ekkor Alexa visszakérdezett, hogy kinek küldje az üzenetet, majd a háttérben folyó beszélgetést úgy értelmezte, mint a híváslista egyik kontaktját. Alexa erre visszakérdezett, hogy biztosan arra a személyre gondoltak-e, és miután a tovább folyó beszélgetésből egy »igen-t« vélt felfedezni, elküldte az általa rögzített üzenetet."

Ezek után már nem csoda, hogy nem az Amazon Echo a legélesebb kés a fiókban, hiszen ha jól számoljuk, összesen négyszer kellett félrehallania a beszélgetést, hogy ez a hiba bekövetkezhessen.

(Fotó: Masaki Tokutomi, BestAI Assistant)

És ezt olvastad már?
Így néz ki egy Boeing 747-es felszeletelve