Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Financial Times szerint az Apple egy több száz főből álló virtuális- és kiterjesztett valósággal foglalkozó csapatot rántott össze az elmúlt időszakban, akik már teljes gőzzel dolgoznak egy saját hardware kifejlesztésén.

Hogy pontosan milyen hardware-ről van szó, az egyelőre persze titok, de az Apple ügyködéséből arra lehet következtetni, hogy nagy dolog van készülőben: miután múlt évben több, kifejezetten virtuális valósággal foglalkozó céget is felvásároltak, idén bekebelezték a Flybyt is, ami a Google-lel együtt fejlesztette a Project Tango nevű 3D-s kamerát, valamint a Microsoft Kincect mozgásérzékeléséért felelős PrimeSense-et is. Emellett számos embert csábítottak át a Microsofttól és a Lytrótól, és a tetejébe leigazolták a 3D-technológia egyik atyaúristenét, Doug Bowmant is.

Ez alapján arra lehet következtetni, hogy bármit is tervez az Apple, az minimum mozgás- és térérzékelős lesz, amivel szélsőséges esetben akár még a Samsung elé is bevághatnak (technológiai szempontból).

De ha ez nem is sikerül nekik, az biztos, hogy még nem maradtak le semmiről, hiszen bár a koreaiak a zseniális Gear VR-ral momentán hatalmas lépéselőnyben vannak, a többi mobilgyártó egyelőre nem harapott rá a virtuális valóságra, így ha az Apple-nek sikerül a jövő évig előrukkolnia valamivel, még mindig bőven az elsők között lehetnek, akik nyitnak a virtuális valóság felé.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.