Rég volt már, amikor az Apple utoljára igazán forradalmi ötlettel állt elő, de a tegnapi iPhone-bemutatón ez is megtörtént - még ha az ötlet nem is teljesen az övék: ez az Airstrip alkalmazás magzatfigyelő funkciója, ami rengeteg várandós kismama életét fogja sokkal könnyebbé tenni.

Az egészségügyi alkalmazás alapból elég izgalmas, de a legjobb tulajdonsága mégis az, hogy egy Sense4Baby nevű eszközzel és az Apple Watch pulzusmérőjével együtt gyakorlatilag teljesen ki tudja váltani a magzatmonitorozást, ami a terhesség egyik legkellemetlenebb velejárója.

Az eljárást főleg magas kockázatú várandós kismamáknál szokták alkalmazni, és a lényege, hogy a kismamára rákötnek egy halom drótot, aztán akár egy órán keresztül figyelik, hogy minden rendben van-e a magzattal. Mindezt a terhesség utolsó szakaszában, akár hetente megismételve.

Ehhez képest az Airstrippel a kismamának egyáltalán nem kell bejárnia a kórházba, hiszen a program az összes szükséges információt összegyűjti, és egyből tovább is küldi az orvosnak, rengeteg rohangálástól és stressztől szabadítva meg a pácienst. Több ilyet, kevesebb ceruzát, kedves Apple!

És ezt olvastad már?
A Nemzetközi Űrállomásról például ilyen egy holdfogyatkozás
Utálsz szerelőt hívni? Akkor ez a cikk neked szól!