Bemutatjuk az Asus dupla kijelzős prémium laptopját, az új Zenbook Duót, ami a tablet mellett a desktop gépet is kiválthatja.

Koncepcióként már 2018-ban bemutatta az első dupla kijelzős laptopját az Asus, és a márka elhivatottságát mutatja, hogy a következő évben piacra is dobta az első olyan hordozható számítógépét, aminek két kijelzője volt. Az első Zenbook Duo azzal nyűgözött le minket, hogy a billentyűzete fölött volt még egy képernyője, ahová további tartalmakat hívhattál be, megsokszorozva a multitaskingban rejlő lehetőségeket.

Új lehetőségekre nyitva

Az új Zenbook Duo lényege, hogy két teljes méretű, 14 colos érintőképernyőből és egy levehető, teljes méretű billentyűzetből áll, amiket olyan kombinációban használsz, ahogyan csak szükséged van rá. A hátlapra beépített kitámasztóval többféle szögben és pozícióban rögzítheted a gépet, így használhatod két külön képernyőként, fekvő és álló formátumban egyaránt, vagy ha akarod, akkor egy mozdulattal 19,8 colosra bővítheted a munkaterületed.

Nem véletlenül tartozik a Zenbook sorozatba az Asus újdonsága, hiszen igazi prémium termékről van szó.

A gépház 90 százalékban újrahasznosított magnézium-alumínium ötvözetből készült, ami nemcsak tartósabb, de harmadával könnyebb is a laptopokhoz általában használt alumíniumnál. Nagy kávák sem fogják zavarni a szemed, hiszen a két képernyő a készülékház felületének 91 százalékát kitölti, a 75 wattórás akkumulátor pedig két kijelzőhöz is elegendő.

Kettő mindig jobb

Az utóbbi években megszokhattuk az Asustól, hogy szinte az összes laptopjához elérhető, vagy akár alapáron jár az OLED képernyő, aminek számos előnye van. Sokkal élénkebb és valósághűbb színek, lenyűgöző kontraszt és részletgazdaság, gyorsabb reakcióidők és jelentősen kisebb kékfény-kibocsátás az Asus Lumina OLED jellemzője. A Zenbook Duóval ráadásul kettőt is kapsz a 3K felbontású (2880 x 1800 pixeles), 16:10 képarányú, 120 Hz-es frissítésű képernyőből.

Az Asusnál úgy gondolják, hogy a multitasking és a hordozhatóság szempontjából a 14 colos képátló az ideális,

és a Zenbook Duót valóban rengetegféle célra használhatod. A két képernyőn egyszerre dolgozhatsz és nézhetsz videót, álló módban párhuzamosan böngészhetsz és kódolhatsz, 180 fokban kifordítva és a képernyő tartalmát megduplázva pedig a veled szemben ülő tárgyalópartnerednek prezentálhatsz. A két érintőképernyő ráadásul az Asus Pen használatát is támogatja.

Ha nincs szükséged két képernyőre, az új Zenbook Duóval akkor sem fogod azt érezni, hogy feleslegesen cipeled magaddal a második kijelzőt. Az Asus újdonsága ugyanis egy hagyományos 14 colos laptop paramétereivel rendelkezik, összecsukva mindössze 14,6 milliméter vékonyságú, és 1,35 kilogrammot nyom. A mágnesesen rögzíthető billentyűzet igazi pehelysúlyú eszköz a 284 grammjával, a géphez járó tok pedig finoman megemeli a gépet az ergonomikus gépeléshez.

Ami a gépházban van

Mindeközben az új Zenbook Duo egy csúcskategóriás prémium laptop paramétereivel rendelkezik. Az Intel® Core™ Ultra 9 Processor 185H processzorral, akár 32 GB RAM-mal és 2 TB SSD tárhellyel évekig csúcsformában lesz, de ha ránk hallgatsz, nagyszerű választás az Intel Core Ultra 7 processzorral, 16 GB RAM-mal és 1 TB SSD-vel is, az Asus webshopjában 710 990 forintos áron szerezheted be. Nem kell hiányolnod a hagyományos USB mellett a szupergyors Thunderbolt 4 csatlakozókat sem, HDMI és audio aljzat is került a gépre.

Kinek ajánlhatjuk az új Zenbook Duót? Az Asus dupla képernyős prémium laptopja tökéletes lehet a mindennapokra bárkinek, akinek egyszerre több alkalmazást kell használnia, és nem akarja ezeket egyetlen kijelzőn váltogatni. Akinek szüksége van még egy monitorra, de gyakran utazik, sok adattal dolgozik, vagy sok programot futtat egyszerre. Az új Zenbook Duo pedig a munka után, otthon is tökéletes társad lesz a böngészéshez, filmezéshez.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt az Asus.

Ez is érdekelhet:

A téli szezonra az Asus gamer eszközei is fehérbe öltöztek, és mennyire jól áll nekik

Miért kellene feketének lenniük a gamer gépeknek, ha lehetnek fehérek is? Az Asus ROG új White Edition sorozata adja meg a választ.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Már 317 millió megtekintésnél jár a világ legelső YouTube-videója

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés