Már ha létezik egyáltalán. Az Asus Zenbook S UX392F a legkisebb atomerőmű, amit észre sem veszel, ha a táskádban cipeled naphosszat.

Teszteltünk már annyi laptopopt, hogy felsorolni is nehéz lenne, de nagyon kevés nő igazán a szívünkhöz. Nehezen engedjük el őket persze (itt jegyezném meg, hogy az Asus Zephyrus GX531GX azóta is hiányzik, és néha a távolból hallom ám, hogy sír, mert nem lehet nálam), és most is ejtettem egy könnycseppet a Zenbook S után, mert barátságunk hamarabb szökkent szárba, mint ahogy az átlagosan szokott.

A Zenbookok eddig is arról voltak híresek, hogy remekül összerakott, abszolút prémium érzetet keltő kis gépek voltak, amik vékonyak, könnyűek, nyugodtan hurcolhatóak bárhová anélkül, hogy fájdalmat okozna a cipelésük, 1 kg körüli súlyuk és méretük mindig is tökéletes volt arra, hogy remek munkagéppé váljon, de az S-széria emelte a tétet.

 

Itt az UX392, aminél jobb gép melóra tényleg alig létezik. Pici, 13,9 inches kijelzője pont elég bármire, súlya szinte nincs is, jó, hogy nem lebeg, akár 16 GB RAM-mal is elérhető, nem műanyag érzetet keltő, szemet gyönyörködtetően kékes-ezüstös gyönyörűség ez, aminek minden négyzetmilliméteréből árad a prémiumérzet, mondjuk ennyi pénzért el is várja az ember, de ne szaladjunk ennyire előre.

A gépet egy 8. generációs i7-8565U hajtja, ami önmagában elég jót jelent, de a Zenbookot nem a szokásos integrált videokártya, hanem egy GeForce MX150 segíti, ami ad azért egy elég jó löketet a melóhoz, főleg, ha nem csak sima szövegszerkesztés a cél. Jó, nem játékra való, de ez nem is egy gaming-gép, ha hasonló felfogásban szeretnél egy még durvább atomerőművet, akkor ott a Zephyrus GX531GX, ami igen, még mindig sír, hallom.

A Zenbook S brutálisan vékony és pici (, de mivel szinte nem is létezik káva a kijelző körül, annyira azért nem is olyan pici. Majdnem 14” az a kijelző, nem 13, a billentyűzet kényelmes, annak ellenére is, hogy ránézésre tényleg nem nagy, még a nagyobb kezek is jól elboldogulnak vele. Sokat segít, hogy a billentyűzet kicsit kiemelkedik, jobb a dőlésszöge a gépeléshez, jóval kényelmesebb az átlagnál, de hát ez a legtöbb újszériás tesójánál már így van.

A Zenbookok mindig is híresek voltak arról, hogy nagyon jó a hangjuk, és nem ez a gép kezdi el elrontani a bulit, Harman/Kardon hangszórókkal szerelték fel őt is, ami a szokásosat nyújtja: bulizni nem ezzel fogsz elmenni, de átlagos filmnézéshez az átlagnál jobb. Külön jó, hogy erősebb használat mellett is elég halk tud maradni, ebben a picike méretben is nagyon hatékony hűtés lapul, ezért pedig külön piros pont jár az Asusnak.

Az UX392-ben tényleg nagyon nehéz csalódni. Talán csak egy matt kijelzővel lenne még jobb a buli, de így sincs baj, vinnénk magunkkal mindenhová, mintha nem lenne holnap. Tényleg minden benne van, ami a melóhoz kell, a dobozban ráadásul egy mini dokkolót és egy védőtokot is találsz, utóbbira nem is kérdés, hogy mindig szükség van, előbbi pedig bármikor jól jöhet, és mivel tényleg nagyon pici, be lehet dobni a táskába, aztán el is felejtkezni róla. Per pillanat 550.000 Ft-tól indul az ára, ami nem kevés, de ennyi pénzért egy gyönyörű, megbízható, strapabíró laptopot kap az ember, amire tényleg minden alkalommal öröm ránézni.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon