A Microsoft kezdhet aggódni, mert könnyen lehet, hogy egy szinte névtelen startup lehajrázza a forradalmi találmányukat: bár az Avegant még éppen csak most mutatta be a kiterjesztettvalóság-szemüvegének első prototípusát, több dologban már most verik a Hololens-t.

Bár a Magic Leap óta tudjuk, hogy látványos videókat bárki össze tud rakni, csakhogy az Avegant biztosra ment, és a The Verge újságírójának exkluzív bemutató keretében is demonstrálták, mire képes a szemüvegük, így biztosan állíthatjuk, hogy a fenti videó nem csak üres szemfényvesztés.

Ami azt illeti, a The Verge szerint az Avegant AR-szemüvege már most sok mindenben jobb, mint a Hololens, például

  • nagyobb a virtuális látótere (nagyjából egy 13 colos laptop képernyőjének megfelelő részen láthatjuk a virtuális objektumokat),
  • a light field technológiának köszönhetően pedig az objektumokat pontosan úgy látjuk, mint a valóságban: ha például a kis marsjáróra fókuszálsz, akkor a bolygó a háttérben elmosódottan látszik, így a virtuális tárgyak tökéletesen beleilleszkednek a valóságba.

Más területeken azért még vannak komoly lemaradások a Hololens-hez képest, például az Avegant szemüvege egyelőre nem érzékeli a mozgásunkat, így nem tudunk interakcióba lépni a tárgyakkal (ami pedig Minecraftozás közben eléggé nagy poén). Emellett a szemüveg jóval nagyobb és kényelmetlenebb is, mint a Hololens, és egyelőre megvenni sem lehet, de egy prototípushoz képest azért meglehetősen ígéretes a cucc.

És ezt olvastad már?
Bizalomgerjesztőnek tűnik a Google okosórája, és a róla érkezett infó is