Magyarán ha bútort szállítanak, akkor azt össze is kell szerelniük.

Ha az Amazon megvalósítja az elképzelését, akkor az Egyesült Államokban futárkodó Amazon-alkalmazottaknak meglehetősen nehezebb lesz az életük. A cég azt tervezi, hogy a kiszállítást végző munkatársak ezek után helyezzék is üzembe a kiszállított termékeket, vagyis a munkájuk nem érne véget a kézbesítéssel.

Tehát ha valaki bútort rendel az Amazontól, akkor a futárnak össze is kell szerelnie a rendelést és csak azután mehetne a következő címre.

A futárok élete szörnyen megnehezedne, mivel nemcsak a feladatkörük nőne elképesztően hosszúra, de még azzal is bajlódniuk kéne, hogy minden egyes rendelést használható állapotban hagyjanak hátra.

A kiszivárgott tervek szerint az új szabályozás elsősorban a bútorokra, tehát szekrényekre, polcokra, összeszerelhető kanapékra és például otthoni futópadokra vonatkozna.

A Mashable megkereste az Amazont az értesüléssel kapcsolatban, a techportál arra volt kíváncsi, hogy a cég nem aggódik-e azon, hogy a sofőrök így extra módon ki lennének téve a járványveszélynek, illetve, hogy a kiszállítók kapnak-e bármilyen továbbképzést.

A cég nem válaszolt a kérdésekre.

Kiemelt kép: Getty Images

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában