Napra pontosan tizenhárom éve posztolták, azóta több mint 300 ezer lájkot kapott.

Az Instagram 2010. október 6-án indult világhódító útjára, a legeslegelső képet pedig még 2010. július 16-án posztolta a társalapító Kevin Systrom, a fotó a kutyáját és a barátnője lábát ábrázolja – mutatjuk is a történelmi felvételt:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kevin Systrom (@kevin) által megosztott bejegyzés

Hogyan lehetséges ez? Nem írtuk el a dátumokat, valóban korábban került fel az első poszt, mint ahogyan az alkalmazás letölthetővé vált, de az Instagram egyik alapítójának szuperképessége, hogy már az applikáció hivatalos indulása előtt tudott posztolni. A kép címe nem véletlenül csak ennyi: teszt.

Tudtad, hogy...

  • Az Instagram nagyon hamar rendkívül népszerű lett, alig kicsivel több mint két évvel indulása után, 2013 januárjában már több mint 100 millió felhasználóval rendelkezett, 2018 júniusára ez szám már 1 milliárdnál járt.
  • Eredetileg csak iPhone-on, iPad-en és iPod Touch-on lehetett használni, de 2012 áprilisától már az androidos készülékekre, 2013 novemberében pedig Windows Phone-ra is elérhetővé vált.
  • A Facebook 2012. április 12-én 1 milliárd dollárért vásárolta meg, ezt az összeget készpénzben és részvényekben fizette ki.

(Fotó: Unsplash)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

El kellett titkolni, hogy a szovjet géptípus konstrukciós hibája miatt zuhanhatott le a Malév Il–18-asa Párizsnál

Megfejtették a bálnák kísérteties énekének titkát

Ezek a korábbi Samsung-telefonok kapják meg a mesterséges intelligenciát

További cikkeink a témában