Kihalni esélyes.

Dr Shanna Swan szerint a ftalátoknak nevezett vegyi anyagok miatt sok csecsemő deformált nemi szervvel jön világra, a környezetszennyezés jelenlegi mértékét elnézve pedig ez a tendencia a jövőben nem fog jelentősen javulni.

A ftalát általában műanyag gyártása során keletkezik. Ez az anyag rendkívül kártékony hatással van az emberi szervezet hormontermelő endokrin rendszerére.

Swan Visszaszámlálás című könyvében azt taglalja, hogy az emberiségnek milyen egzisztenciális válsággal kell szembenéznie a jövőben, többek között a környezetszennyezés miatt.

Zsugorodó péniszek

Egy patkányokon végzett kutatás szerint a kémiai anyagok negatívan befolyásolják a magzatok fejlődését.

Az újszülöttek ebben az esetben nagyobb eséllyel jöttek világra deformált nemi szervekkel.

írja Swan tanulmányára hivatkozva a Sky News.

De nem csak patkányoknál okoz gondot a vegyi anyag. Swan megfigyelte, hogy már az anyaméhben is kimutatható flatát az emberi csecsemők fejlődésére is hatással van. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a csecsemők (elsősorban a férfiak) nemi szerve kicsi és deformált lesz, ez pedig nagyban befolyásolja a nemzőképességet.

A ftalátok utánozzák az ösztrogén hormont, így képesek megzavarni az emberi test természetes hormontermelését, ez pedig deformációt okoz a magzat fejlődésekor.

Swan szerint a jövőben a környezetszennyezés miatt nemcsak a globális felmelegedés kapcsán kell majd aggódnunk, hanem az is kérdéses, hogy a fajunk képes lesz-e a jövőben reprodukcióra.

Kiemelt kép: Getty Images

Ez is érdekelhet:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Így néz ki 1,5 millió kilométeres távolságból, ahogy a Föld előtt elhalad a Hold

Nem jött be az iPhone óta legnagyobb dobásnak tartott eszköz, sorra viszik vissza az Apple-höz

További cikkeink a témában