Az IBM készített egy számítógépet, ami kisebb, mint egy sószem

Az IMB-ről egy ideje keveset hallhattunk, de most sikerült elég nagy feltűnést kelteniük, ugyanis a ma kezdődő IBM Think 2018 konferencián bemutatták a világ legkisebb számítógépének a prototípusát, ami tényleg borzasztóan, leírhatatlanul kicsi.

Azt hitted, hogy a nyitóképen látható apró chip az? Nagyot tévedtél, drága barátunk, ugyanis amit ott látsz, az már 64 darab alaplap, a szóban forgó számítógép pedig így néz ki:

És hogy mit tud a mikroszkópikus számítógép? Nem sokat, de az IBM szerint a számítási kapacitása megegyezik egy 1990-es x86-os chippel. A nagy különbség, hogy ma már egy ilyet tíz centért, vagyis kábé 25 forintért le lehet gyártani.

Bár ez elvileg azt jelentené, hogy fut rajta a Doom (ami ugyebár mindenen fut), az IBM elsősorban mégsem erre szánja az új számítógépet, hanem olyan blockchainnel kapcsolatos feladatokhoz, mint mondjuk az adatok szortírozása, közelebbről pedig a különböző szállítmányok nyomon követése, és az esetleges lopások, csalások leleplezésének a segítése.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon