Az Oppo új telefonja mindenben különbözik mindentől
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Úgy tűnik, a kínai gyártó megelégelte, hogy a telefonjuk csak egy a sok olcsó kínai mobil közül, így a kiugró kamerás Find X után most egy olyan telefont mutattak be, aminek szinte nincs olyan eleme, amiről azt mondhatnánk, hogy valahol már láttuk.

Oké, a három hátlapi kamerás megoldást a Huawei P20 Prónál már láttuk, de ha hasonlóságokat akarnánk keresni, akkor inkább a Galaxy S9-hez kéne nyúlnunk, ugyanis az R17 Pro 12 megapixeles főkamerája ugyanúgy állítható apertúrájú, mint az S9-é. Az Oppo emellett egy 20 megapixeles kamerát rakott a telefon hátuljára, a harmadik kamera pedig úgynevezett TOF 3D-s technológiát használ, aminek a kiterjesztett valósághoz lesz köze.

Bár az R17 Prón is találunk kamerafület, az még véletlenül sem hasonlít egy eddig látott megoldásra sem. A kijelzőnél maradva érdemes megemlíteni, hogy az Oppo telefonja az első, ami már a Corning Gorilla Glass legújabb, hatos változatával érkezik, így elvileg minden eddiginél jobban bírja, ha leejtik. Ez nem csak azért jó hír, mert senki sem szereti összetörni a telefonját, hanem mert az R17 az egyik legelső olyan telefon, amiben a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót találunk.

Az R17 Próban ezen kívül nem egy, hanem rögtön két akkumulátort van, egyenként 1850 mAh-os kapacitással, aminek feltehetőleg az Oppo évek óta fejlesztgetett SuperVOOC töltési technológiájához van köze, amivel a gyártó szerint mindössze tíz perc alatt tudjuk 40%-ra tölteni az akksit.

Végezetül az R17 Pro az első telefon, ami a Qualcomm új, Snapdragon 710 procijával érkezik, ami mondjuk kicsit érthetetlen döntés az Oppo részéről, hiszen ennek a teljesítménye azért jócskán elmarad a Snapdragon 845-től. A telefonba bedobtak 8 GB RAM-ot is, jelezve, hogy az Oppo R17 Pro a gyengébb proci ellenére azért eléggé csúcskategóriás teló, vagyis a teljesítménnyel várhatóan nem lesznek komoly gondok.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.