A tévére csatlakoztatható minikonzollal tévén játszhatunk androidos játékokkal, netezhetünk és HD filmeket is nézhetünk, ráadásul a zsebedben is elfér.

Az Ouya 2012 egyik legnagyobb játékipari durranása volt, a kijelzőként a tévé képernyőjét használó, Android-alapú minikonzolt az egész techvilág egyöntetű lelkesedéssel fogadta, a Kickstarteren pedig el is adtak belőle nagyjából hatvanezer darabot előre. Borítékolható volt, hogy hamarosan tömegesen fognak megjelenni az Ouyát másoló konzolok, amelyek egytől-egyig a tévénk HDMI- slotjára pályáznak; az első jelentkezőre nem is kellett sokat várni.

A Game Stick első ránézésre ugyanazt tudja, mint az Ouya: a tévén játszható androidos játékok mellett támogatja az 1080p-s HD-filmek lejátszását, a beépített wifi és bluetooth egységnek köszönhetően pedig netezni is tudunk a tévén. Az egyetlen jelentős különbség a processzorban van, mert a Tegra 3 procival érkező Ouyával szemben a Game Stickben egy kétmagos Amlogic 8726–MX processzort találunk, ami inkább a Tegra 2-vel említhető egy lapon, bár annál azért valamivel erősebb. Kérdés, hogy a sikerhez elég lesz-e húsz dollárral (kb. 4500 forint) alálicitálni az Ouyának. A trükk akár be is jöhet, hiszen az androidos játékok többségét nem a csúcskészülékekre, hanem a sokkal nagyobb bázisú közepes képességű telefonokra optimalizálják, így a kétmagos processzor egy ideig még biztosan elegendő lesz szinte bármilyen játék futtatásához.

A projekt mindenesetre zakatol, a Kickstarteren húsz nappal a kampány vége előtt már 327 ezer dollárt gyűjtöttek, ami több mint háromszorosa az eredetileg kitűzött összegnek (bár az Ouya által összegereblyézett nyolcmillió dollárhoz képest szinte semmi). A fejlesztő április közepére ígéri az első konzolok kiszállítását, így alig kell rá többet várni, mint az Ouyára, 80 dolláros (18 ezer forint) ára pedig sokaknak szimpatikus lehet.

Tovább:
Zúzás és mese – Január legjobban várt játékai
Ultra HD-tévé, 3D-nyomtatás, zsugorodó tabletek – Techjóslatok 2013-ra
A Tech rovat legfrissebb hírei

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés