Egyelőre csak találgatnak, hogy mi lehet az ok, mivel eddig ezt elképzelhetetlennek tartották.

A világegyetem galaxisait átszövő és összetartó hatalmas szálak forogni kezdtek, a szakemberek egyelőre nem tudnak egyértelmű magyarázatot adni a jelenségre, de még soha nem láttak ilyet.

írja a Futurism.

A kutatók meglepve tapasztalták, hogy az univerzumunk legnagyobb ismert összetartó elemei mozgásba lendültek, egészen pontosan a saját tengelyük körül kezdtek forogni, akárcsak egy gigantikus fúró. Egyelőre csak találgatások mennek arra vonatkozóan, hogy ezek a kozmikus szálak miért kezdtek el forogni, annyi biztos, hogy brutális erőhatás érhette őket.

Noam Libeskind, a németországi Potsdami Leibniz Asztrofizikai Intézet kozmológusa elmondta, hogy korábban a tudósok azt feltételezték, hogy az egyes galaxishalmazok, amelyek rendkívül lassan tudnak mozogni a tengelyük körül, a világegyetem legnagyobb mozgásban lévő elemei. Az említett szálak mérete miatt azt gondolták, hogy ezek az elemek képtelenek a mozgásra, most ez az elmélet megdőlni látszik.

Csak hogy legyen egy kis perspektívánk: az említett szálak olyan hatalmasak, hogy mellettük a galaxisok csak porszemnek tűnnek.

mondta Libeskind.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Visszatér mindenki kedvenc zenelejátszója, de kicsit másképp