Egy héttel a boltokba kerülése előtt igencsak aggasztó hírek érkeztek a Galaxy Foldról.

A kétezer dolláros hajlítható telefon a nagyközönség számára csak április 26-tól (USA) és május 3-tól (Európa) lesz megvásárolható, a Samsung viszont az újságíróknak már kiküldött néhány tesztpéldányt. Elsőre úgy tűnt, hogy a Galaxy Fold teljes siker lesz, hiszen a Samsung hajlítható telefonját mindenki szerette: a Wireden, a The Verge-ön, de még a mindig kritikus Gizmodón is egészen pozitív kritikák jelentek meg a telefonról. Aztán jött a pofára esés.

Alig egy-két nappal a telefonok kiküldése után ugyanis több újságíró, köztük a The Verge, a CNBC és a Bloomberg munkatársa is arról számolt be, hogy a hajlítható telefon kijelzője meghibásodott. Ez néhány esetben azért következett be, mert leszedték a kijelzőről a fóliát, amit képernyővédő-fóliának hittek, viszont voltak olyanok is, akik állításuk szerint semmi rendelleneset nem csináltak a telefonnal.

Steve Kovach on Twitter

After one day of use... https://t.co/VjDlJI45C9

Dieter Bohn on Twitter

SUPER YIKES: something happened to my Galaxy Fold screen and caused a bulge. I don't know how it happened, and I'm waiting to hear back from Samsung. It's broken. https://t.co/p1014uB01D

Mark Gurman on Twitter

The screen on my Galaxy Fold review unit is completely broken and unusable just two days in. Hard to know if this is widespread or not.

A hiba miatt a Samsung könnyen harapófogóba kerülhet: a telefonok visszahívása ilyen rövid idővel a boltokba kerülés előtt már igencsak kellemetlen lenne, viszont ha néhány tesztkészülék közül ilyen soknál jelentkezett hiba, akkor szinte garantálható, hogy a telefon piacra kerülése után elárasztanák a Samsung-szervizeket az elégedetlen vásárlók.

(Nyitókép: Getty)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában