A Bang & Olufsen lerántotta a leplet az új Beosound A5 hordozható hangszórókról, melyeket a dán-olasz terveződuóval, vagyis a GamFratesi stúdióval együttműködve alkottak meg. A Beosound A5 a skandináv és a mediterrán kultúrák költői fúziója, mely nemcsak magával ragadó hangzásvilággal, gondos és precíz kivitelezéssel, hanem a Bang & Olufsen márka védjegyévé vált híres tartóssággal és időtállósággal is rendelkeznek.

Az ellentétek inspirálták

„Beosound A5 a legújabb csúcskategóriás hordozható hangszórónk, amely a Bang & Olufsen régóta egyedülálló időtlen dizájnát a jövő általunk elképzelt hangzásvilágával ötvözi – mesélte Michael Henriksson, a vállalat termékmarketing alelnöke. – Izgatottan vártuk az első közös munkát a GamFratesi csapatával, mely során két olyan hangszórót terveztünk, amelyek erőteljesen kötődnek a skandináv esztétikához, ám közben mégis egyedi sajátosságokkal rendelkeznek.”

A Beosound A5 két színváltozatban érhető el. A természetes alumínium verzió papírszövettel befont előlapja és a világos tölgyfából készített fogantyúja a skandináv tengerpartok laza, ám mégis elegáns hangulatát idézi, míg a sötét tölgyfa burkolattal és pánttal kombinált fekete antracit változat a téli erdők atmoszféráját eleveníti meg. Mindkét változat remekül mutat az otthoni és a kültéri használat során is, a legkülönfélébb körülmények közt is megtestesítik a skandináv dizájn exkluzivitását.

Egy újragondolt Bang & Olufsen ikon

A Beosound A5 a zenehallgatásnak egy speciális csomópontja, melyben az otthoni és a hordozható hangrendszerek találkoznak. Az erős, tölgyfából készített fogantyú lehetővé teszi, hogy a hangszórót egyik szobából a másikba mindig magunkkal vihessük. Az IP65-ös víz- és porállóságának köszönhetően pedig a zene nem áll meg az otthon küszöbénél, a Beosound A5 hangszóró ugyanis bármilyen kültéri kaland során is hű társunk maradhat. Egyetlen töltéssel több mint 12 órán át képes varázslatos hallgatási élményt biztosítani, a felső panelbe épített vezeték nélküli telefontöltővel pedig egyértelműen a Beosound A5 a Bang & Olufsen kínálatának legsokoldalúbb hangszórója. Egy tökéletes hordozható társ, melyet a letisztult irányítópanelről és a hivatalos Bang & Olufsen applikációból is vezérelhetünk.

„A Beosound A5 megtervezése során többek közt az ikonikus Beolit-széria, valamint a skandináv természet színeivel és textúráival harmonizáló anyagok inspiráltak minket – nyilatkozta a GamFratesi.

– A kísérletező módon felhasznált természetes anyagok kombinációi kísértek végig minket a tervezés útján, legyen szó akár a tengerpartokon viselt tradicionális Panama szalmakalapokról, vagy az 1960-as évek dán székeire jellemző kézzel szőtt bőrdíszítésekről.”

A Beosound A5 lágy vonalvezetése és természetközeli anyaghasználata az 1961-ben bemutatott Beolit 607 formavilágát idézi meg. A Beolit 800 és a Beolit 1000 tikfa borítását eredetileg Jacob Jensen álmodta meg a hetvenes évek elején, ám még közel ötven év távlatában is komoly hatást gyakorolt a GamFratesi csapatára a Beosound A5 tervezése során.

Erőteljes, pontos és hordozható

A Beosound A5 a Bang & Olufsen jelenlegi kínálatában legnagyobb teljesítményű hordozható hangszórója, mely bárhová is kerül, garantálja a lenyűgöző hangzást. A négyutas hangsugárzó rendszer négy digitális erősítővel kombinálva összesen 280 wattos teljesítményt biztosít, ami a legnagyobb szobákat is képes megtölteni a 360 fokos dinamikus hangzással. A 1 x 5,25” méretű mélysugárzó, 2 x 2” középsugárzó és 1 x ¾” magassugárzó összetétele egyenlő arányban tökéletesíti a dizájnt és a hangzást. Az 5,25 hüvelykes mélysugárzóval, a két darab 2 hüvelykes teljes spektrumú sugárzóval és a ¾ hüvelykes magassugárzóval a Beosound A5 nemcsak a hangzás, hanem a mérnöki tervezés és precizitás terén is egyaránt kiemelkedő alkotás.

A Beosound A5 dizájnja a Bang & Olufsen Beolit sorozatától nyerte az inspirációját, míg technológiája a kiváló hangminőséget kínáló Beolab 90 és 50 Hi-Fi hangfalakhoz kapcsolódik. Az innovatív Beamforming technológia, amelyet először a Beolab sorozatban alkalmaztak, mostantól a Beosound A5-ben is megtalálható, amely páratlan pontossággal irányítja a hangsugárzókat. Ennek köszönhetően a Beosound A5 olyan hangzást biztosít, ami messze túlmutat azon, amit egy hordozható hangszórótól elvárhatnánk.

A múlt öröksége, a jelen technológiája, a jövő innovációja

A Bang & Olufsen híres a tartós és időtlen termékeiről, melyek közül a Beosound A5 sem kivétel. Sőt, az időtlen megjelenése mellett a hangszóró moduláris kialakítású, így könnyen karbantartható és javítható, hogy az élettartamát jelentősen ki lehessen tolni egy új eszköz vásárlása helyett. A Bang & Olufsen a jövőben is folytatni fogja a könnyen cserélhető előlapok gyártását, így az évek múlva érkező az új anyagokkal és színekkel a Beosound A5 mindig is képes lesz együtt változni és fejlődni a vásárló stílusával és személyiségével.

Ez a fajta tervezés biztosítja, hogy a Beosound A5 hosszú élettartammal szolgáljon a vásárlójának, és a jövőben akár több másik tulajdonos elvárásaihoz is képes legyen alkalmazkodni. Ha azonban a sok-sok éven át tartó szolgálat után elérkezik a Beosound A5 életciklusának a vége, akkor a könnyű szétszerelhetőségnek és a magas minőségű alapanyagoknak hála a fenntartható és újrahasznosítható megoldások támogatása sem okoz problémát.

A Bang & Olufsen Mozart szoftveres platformjának hála a Beosound A5 élettartama túlmutat még a gondos precizitáson és a moduláris tervezésen is. A Mozart platform minden alkalommal a legfrissebb funkciókat biztosítja az audió, a kapcsolati képességek és a szoftveres fejlődés terén. A platform a múlt örökségét, a jelen technológiáját és a jövő innovációját fűzi egybe a Bang & Olufsen termékek számára. A Beosound A5 részére adott a lehetőség, hogy az új technológiákkal úgy fejlődjön tovább, hogy képes legyen teljesen új, a jövő elvárásainak megfelelő hallgatási élményt nyújtani.

Egy zavartalan kapcsolat

A Beosound A5 sokoldalúsága nemcsak a formatervezésben és a kivitelezésben, hanem a szoftveres oldalról is érezhető. A hangszóró önmagában is használható, ám a Mozart platform segítségével könnyedén egy sztereó rendszerré kapcsolhatunk össze két Beosound A5-öt, vagy bármilyen Mozart-kompatibilis hangszórót a Bang & Olufsen portfóliójából. Sőt, a hangszóró egyszerűen integrálható a Bang & Olufsen okos otthoni rendszerébe, így egyetlen gombnyomással egy lenyűgöző multiroom élményt hozhatunk létre.

A Mozart jövőbe mutató képességei és az Ultra-Wide Band bemutatása olyan új funkciók előtt nyitja meg az utat a jövőben, mint például a Proximity Pairing, mely újabb szintre emelheti a kapcsolati lehetőségeket. A Proximity Pairing a lenyűgöző sztereóélmény eléréséért automatikusan képes lesz összecsatlakoztatni két Beosound A5-öt, ha a hangszórók közel kerülnek egymáshoz.

A Beosound A5 kompatibilitási listáján a Beolink Multiroom, az Airplay 2, a Chromecast, a Spotify Connect és a Bluetooth 5.2 mellett még sok más funkció is szerepel, melyek bizonyítják, hogy nem csak a fizikai kialakítása miatt vihetjük magunkkal bárhová.

A Bang & Olufsen-ről

A Bang & Olufsen egy luxus audio márka, amit Peter Bang és Svend Olufsen alapított 1925-ben a Struerben, Dániában. A két alapító elkötelezettsége és víziója az alapja a vállalatnak mind a mai napig. A Bang & Olufsen közel egy évszázada úttörő az audiotechnológia terén, és jelenleg is az akusztikus innováció éllovasa.

A gyönyörű hang, az időtálló dizájn és a páratlan szakértelem egyedülálló kombinációja jellemez minden egyes Bang & Olufsen terméket mind a mai napig. A cég innovatív és progresszív termékeit világszerte árusítják a Bang & Olufsen boltokban, a bang-olufsen.com-on és számos kiskereskedőknél. A cég mintegy kilencszáz embert foglalkoztat és több mint hetven országban értékesíti termékeit. A Bang & Olufsen részvényeit a NASDAQ Copenhagen A/S-en jegyzik.

A GamFratesiről

A GamFratesi stúdió a hagyomány és az újítás ötvözetéből, valamint a különböző anyagok és technikák kísérleti módszereiből merít kreatív ihletet minden egyes alkotásához. A két alapító, Stine Gam és Enrico Fratesi különböző tradíciói miatt egyszerre építkeznek a dán bútorkészítési és kézműves hagyományokra, valamint az olasz elméleti és koncepcionális megközelítésekre.

A GamFratesi stúdiót a dán építész, Stine Gam és az olasz építész, Enrico Fratesi alapította 2006-ban. A stúdió központja Koppenhágában található.

A termékek megvásárolhatóak az alábbi partnereknél:

Bang & Olufsen: https://bit.ly/3puexcF
220volt Magyarország: https://bit.ly/44RjKeT
Denon Store: https://bit.ly/3BjJd33

A cikk létrejöttét támogatta a Bang & Olufsen. 

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból