Sajtóeseményekre járni az ingyen kaja mellett azért is jó, mert amíg egy jól fogalmazott sajtóközleménnyel meg néhány jó képpel a legócskább telefonról is el lehet hitetni, hogy az lesz a következő iPhone, addig az ilyen személyes találkozásokkor már jellemzően kiderül, ha szar van a palacsintában. A Lumia 640 XL-ről ez nem derült ki, de az igen, hogy az 5,7 colos kijelző ellenére is egészen könnyen kezelhető telefonról van szó.

Tíz perc fogdosásból persze nem sok minden derül ki, de az rögtön nyilvánvaló, hogy a 640 XL (amiről korábban itt írtunk) ma az egyik legjobban kézreálló phablet a piacon. Ez mondjuk nem (csak) a kialakításának köszönhető, az a szokásos "tok nélkül is olyan, mintha tokban lenne" Lumia-dizájn, hanem elsősorban az oprendszernek - kéne egy olyan törvény, hogy 5,5 colos kijelző felett automatikusan Windows Phone-t kell telepíteni a telefonokra, mert a Microsoft oprendszere a menü egysoros elrendezése és a nagyobb ikonok miatt nagy telefonokon sokkal kezelhetőbb, mint az Android vagy az iOS. Reméljük, ezt a fícsört a nyáron érkező Windows 10-nél is megtartják.

Ez a fajta kényelem egyébként a kisebb Lumia 640-re is jellemző, amelynek ötcolos kijelzője mindössze 0,1 collal kisebb, mint a Samsung Galaxy S6 Edge névre hallgató űrhajóé, de a kényelmes fogás szempontjából ég és föld a különbség a kettő között - és nem az S6 Edge, hanem a Lumia 640 javára, na erre varrjál gombot.

A másik dolog, ami kiderült, hogy a Carl Zeiss optika továbbra is egyet jelent a minőséggel, mind a Lumia 640 nyolc megapixeles, mind pedig az XL 13 megapixeles kamerája átlagon felüli képeket csinál.

A bemutatón egyébként annyit tudtunk meg, hogy az XL 70 ezer, a Lumia 640 pedig várhatóan 50-55 ezer forint körüli áron kerül majd boltokba hamarosan, és ha június 30-ig lecsapunk rájuk, akkor a telefon mellé kapunk egy egyéves Office 365 előfizetést, havi 60 percnyi ingyen Skype-ot és 1 TB tárhelyet is a OneDrive-on.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés