Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az HMD Global által most bemutatott Nokia 7 a hiányzó láncszem, ami befoltozza a Nokia 6 és 8 közötti lyukat, vagyis egy ízig-vérig felső-középkategóriás telefont kapunk, ami az ára miatt igazi sláger lehet.

Mivel nem csúcskategóriás telefonról van szó, természetesen nem várhatunk tőle olyan világrengető dolgokat, mint a Nokia 8-tól, a maga kategóriájában viszont a Nokia 7 egy nagyon komplett telefonnak tűnik, kifejezetten erős hardverrel, és számos olyan dologgal, ami ma már egyre kevésbé hiányozhat egy felső-középkategóriás telefonból.

A Nokia 7 full HD felbontású IPS-kijelzőt kapott, ami mellett egy meglehetősen erős Snapdragon 630 procit, 16 megapixeles kamerát és 3000 mAh-os akksit találunk, ebben a kategóriában pedig minimum meglepő, hogy a 4 GB RAM-mal és 64 GB tárhellyel érkező modell mellett lesz egy 6 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel szerelt változat is. A telefonból természetesen nem hiányozhat az ujjlenyomat-olvasó sem, és jó hír, hogy már az új, C-típusú USB-csatlakozóval érkezik.

A telefon nagyjából 400 dollárért lesz kapható, ami Magyarországon 85 ezer forint körüli árat sejtet,ha pedig így lesz, akkor elég komoly konkurenciája lehet a Samsung Galaxy A5-nek, a Huawei P10 Lite-nak és az LG Q6-nak.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.