Betiltják az Ubert!
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A taxisok nyertek, úgy tűnik, vége az olcsó közösségi közlekedésnek. A Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára által bejelentett szigorítások gyakorlatilag ellehetetlenítik az Uberhez hasonló személyszállító szolgáltatások működését.

Az Origo információi szerint a hamarosan az Országgyűlés elé kerülő javaslat kilenc büntetőponttal sújtaná azt a vezetőt, aki engedély nélkül végez személygépkocsis szolgáltatást, az ismételt szabálysértés pedig újabb kilenc büntetőponttal járna, ami azt jelenti, hogy legalább hat hónapra ugrik a jogsi.

A tiltott taxizáson kapott sofőrök viszont ennél is jobban megüthetik a bokájukat, ugyanis a visszaesők járművét akár három évre is kivonhatják a forgalomból.

A javaslat emellett lehetőséget ad az Uber teljes betiltására is, ugyanis engedélyt ad a szakhatóságoknak, hogy a bírság ellenére engedély nélkül végzett diszpécsertevékenységet elektronikusan hozzáférhetetlenné tegyék, vagyis szabálysértés esetén akár egy évig is blokkolhatják a honlapokat és az alkalmazásokat.

(Nyitókép: AFP)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.