Igaz, a Google+ leginkább azért volt legendás, mert minden idők egyik legnagyobb pofára esése lett belőle.

A Google 2011-ben indította útjára a Facebook riválisának szánt közösségi oldalt, ám felfuttatniuk még annak ellenére sem sikerült, hogy néha egészen pofátlan módszerekkel próbáltak tagokat toborozni. Például mindenkinek, aki regisztrált a Google valamelyik alkalmazásába, automatikusan létrehoztak egy Google+ fiókot, és egy időben a Youtube-on is csak Google Plus regisztrációval lehetett kommentelni.

A Google Plus jól ismert nyitóoldala. Ismerős? Nekünk sem...

A Google nem nagyon kozmetikázta a tényeket, ahogy az erről szóló blogbejegyzésben írták, "a Google Pluson indított munkamenetek több mint 90%-a öt másodpercnél rövidebb", amit mifelénk úgy mondanak, hogy lóf*sz sem használta a közösségi oldalt. Nem csoda, hogy a cég úgy döntött, hogy jövő nyáron lekapcsoljak a gépekről a születése óta kómában levő oldalt.

A közösségi oldal jelentéktelenségét jelzi, hogy mindeddig még abból sem lett igazán nagy botrány, hogy a Google "elfelejtett szólni" a felhasználóknak, hogy egy éveken keresztül fennálló biztonsági rés miatt elvileg félmillió felhasználó adataihoz férhettek hozzá illetéktelenek. A Facebook egy hasonló botrányt nemigen vinne el szárazon, de a Google+ esetében az ötszázezer felhasználó közül túlzás nélkül legfeljebb néhány lehetett, aki valóban használta is a közösségi oldalt.

És ezt olvastad már?
Csak kiderült, hogy a legújabb iPhone-okból eltűnt az egyik alapfunkció