Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem vagy egyedül, másik ötvenmillió felhasználó ugyanígy járt.

A Facebook közleménye szerint a hekkerek egy biztonsági rést használtak ki a közösségi oldal forráskódjában, ami a "Megtekintés mint" funkció hibájából fakadt. A beállításokban az "Idővonal és megjelölés" oldalon elérhető funkcióval a felhasználók azt nézhetik meg, mit látnak mások, ha rákattintanak a profiljukra, de a támadás felfedezése után a Facebook azonnal letiltotta ezt a funkciót.

A közösségi oldal emellett mind az ötvenmillió felhasználót automatikusan kijelentkeztette, aki érintett volt a támadásban. Ezeknél a felhasználóknál újragenerálták a hozzáféréshez szükséges technikai szoftverkulcsot, így az újbóli bejelentkezés után elvileg biztonságos a fiókjuk. A Facebook állítása szerint "pusztán elővigyázatosságból" kijelentkeztettek további negyvenmillió felhasználót, akik az elmúlt közel egy évben használták ezt a funkciót, bár mi a magunk részéről ilyesmit nem tapasztaltunk.

Mark Zuckerberg a saját oldalán közzétett posztban azt írta, hogy egyelőre vizsgálják az esetet, így azt sem tudják, hogy a hekkerek hozzáfértek-e a felhasználók bizalmas információihoz, vagy közzétehettek-e a nevükben bármit a Facebookon.

(Nyitókép: Getty)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.