A júniusi bemutatója után már áradoztunk egy sort a kifejezetten játékosoknak szánt Asus ROG Phone-ról, amit most végre személyesen is kézbe vehettünk. Továbbra is odavagyunk érte.

Annak ellenére is, hogy a ROG Phone néhány fontos kelléke a magyarországi bemutatóra nem jutott el, hiányzott például a telefonhoz tartozó kontroller, és az a dokkoló is, amivel a telót szinte teljesértékű konzollá alakíthatjuk.

A ROG Phone így sem okozott csalódást, elsősorban azért, mert évek óta nem láttunk ennyire egyedi telefont. A ROG Phone igazi felüdülés a sok egyenhasáb között, ami a 12+8 megapixeles hátlapi duálkamera keretétől kezdve az ujjlenyomat-olvasó alakján keresztül a felső és alsó hangszóró kialakításáig száz százalékosan magán hordozza az Asus gémer cuccaira jellemző stílusjegyeket. Az Asus még arra is odafigyelt, hogy a jól ismert ZenUI helyett a ROG Phone-ra egy teljesen egyedi felhasználói felületet húzzon, amitől minden igazi játékosnak egyből felszalad a pulzusa.

De az Asus ROG Phone nem csak a külsőségekben igazi gémer teló, a tajvani gyártó érezhetően a legapróbb részletekig odafigyelt rá, hogy maximálisan kiszolgálja a játékosok igényeit. Erre csak egy nagyon jó példát említenénk: a ROG Phone-on az USB-C, csatlakozó nem a telefon aljára, hanem az oldalára került, így addig sem kell abbahagynod a játékot, amíg töltöd a telefont.

A ROG Phone természetesen emellett is tele van extra fícsörökkel, mint például a 2,96 GHz-esre húzott Snapdragon 845 proci, a 8 GB RAM, az egy milliszekundumos válaszidejű, HDR-támogatással felvértezett AMOLED-kijelző, a vapor chamber hűtési technológia, és ezen felül a telefonra felpattintható hűtőegység, amihez hasonlót még semelyik telefonnál nem láttunk.

A ROG Phone-t október 18-tól lehet előrendelni, és bár egyelőre nem tudjuk, hogy Magyarországon mikor fog megjelenni, a 900 dolláros alapára azt vetíti előre, hogy nálunk is a Samsungok és iPhone-ok kategóriájában fog játszani.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon