A Falcon 9 nagyon közel járt hozzá, hogy sikeresen landoljon, de a vége megint egy látványos robbanás lett. Itt vannak az esetről készült videók.

Elon Musk erősen foghatta a fejét, amikor meglátta a leszálló platformra szerelt kamera képét, ezen ugyanis pontosan látszik, mennyire kevés hiányzott hozzá, hogy a SpaceX többször felhasználható rakétáját ténylegesen többször is fel tudják használni.

A videó alapján úgy tűnik, hogy a Falcon 9 szépen lefékezett a landolás előtt, de az utolsó korrigáció kicsit túl erősre sikerült, így a rakéta a földet érés után egyszerűen eldőlt és felrobbant.

Bár a Tesla tulajdonosa a legutóbbi balul sikerült leszállás után még viccesen "nem tervezett, hirtelen szétszerelésnek" nevezte a balesetet, az biztos, hogy annyira azért nem boldog a történtektől: a keddi már a harmadik kísérlet volt, ami ugyanolyan eredménnyel végződött, egy Falcon 9 rakéta pedig több mint tizenötmilliárd forintba kerül, így Elon Musk legfeljebb csak azzal vigasztalódhat, hogy minden eddiginél közelebb jártak a sikerhez. Talán legközelebb.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés