Mi? Hogy csak úgy vigyük vissza a cserepontra az elhasznált kávégép-kapszulát egy zacskóban, mint az állatok?

Állítólag az ember úgy fedezte fel a kávét, hogy megfigyelte: nahát, amikor ennek a cserjének a bogyóját megrágja a kecském, furán élénken kezd viselkedni! (Bele sem merünk gondolni, miben nyilvánulhatott meg annak a bizonyos kecskének az Első Kávézó Ember számára fura élénksége.)

Persze az ember nem kecske, ezért mára elképesztően túlbonyolítottunk mindent, ami a kávézással kapcsolatos. Egészen eddig úgy képzeltem, hogy a csészényi fekete forrázat elkészítéséhez hihetetlen logisztikai és ipari hátteret igénylő, saját recycling-üzletágát is megteremtő kapszulás kávégépek intézménye már tényleg a csúcs, amit ki tudunk találni ebben a témában. De nem mindenki olyan szűklátókörű, mint én.

A Kickstarteren indították el meglepően szerény forrásigényű közösségi finanszírozási projektjüket (2000 dollár a cél) azok az élelmes feltalálók, akik meglátták, hol lehet ezt az egészet még egy kicsit megcsavarni. Elkészítették a Coffe Pod Cuttert, ami egy újabb elemet illeszt a XXI. századi kávézás félelmetesen komplex folyamatábrájába:

A több mint tíz éven át tökéletesített(!!) kávézati fegyverrendszer fő támogatói a feltalálók szerint azok lehetnek, akik hisznek ebben a csodálatos eszközben. Ha ők végre a kezükbe kapják ezt a holmit, ami képes átszakítani és szinte teljesen feltépni a kapszula több tucat mikron vastag fóliáját (csak szinte, mert a videó szerint  végén erre azért az emberi kéz páratlan ügyességére is szükség van, bármilyen tökéletes is a szerkezet), kinyerhetik a kapszulából a Szent Zaccot! És ez  Szent Zacc majdnem olyan hasznos dolog, mint a vietnámi balzsam vagy az aloe vera.

Ki lehet dobni a komposztba! Rovarokat lehet vele elriasztani! Meg lehet tisztítani dolgokat, ha ezzel dörzsöljük egy ideig! Elveszi a rossz szagot a saját szagával! És még megannyi más. De tényleg, ez mind ott van leírva az oldalon!

Bizonyára akad néhány szánnivalóan szimpla lélek, akik majd olyanokat mondanak, hogy "nem lenne egyszerűbb és még valószínűleg gyorsabb is ezt egy késsel megcsinálni?". Hisz mindig vannak ilyen retrográd, fantáziátlan alakok. Ha rajtuk múlna, még ma is ott rágnánk a cserjéről a nyers bogyót a kecskével együtt, vagy maximum a faszénparázson nyeles köcsögben főzött, fog alatt ropogós török kávéig jutottunk volna el.

De szerencsére nem rajtuk múlik. Ezért aztán alig várom a következő Kickstarter-projektet, amelyben bizonyára már egy multikopter gimbaljára szerelt, wifin vezérelt lézerrel nyitja fel egy AI az elhasznált kávékapszulát, amit aztán egy hidropneumatikus grafénrobotkar ürít elegánsan a komposztosvödörbe!

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában