A Sparkkal eddig is a DJI szállította a piac legjobb minidrónját, de most valami olyasmit mutattak, ami még mindig belefér egy nagyobb oldalzsebbe, de egyúttal technikai jellemzőit tekintve már a komolyabb szerkezetekkel is képes felvenni a versenyt.

A Spark a maga nemében remek készülék volt, igaz, az apró méret komoly kompromisszumokat hozott magával. A kis drón csak FullHD-ben tudott rögzíteni, a repülési ideje pedig igen korlátozott volt, jó, ha nyolc percig bírta a levegőben egy teljes feltöltéssel.

A DJI most áttolta a kompakt kategóriát a következő evolúciós fázisba. Bemutatták a Mavic Airt, ami egészen elképesztő jellemzőkkel adja meg az utolsó lökést azoknak, akik eddig csak gondolkoztak azon, hogy beszereznek egy ilyen kütyüt.

Mutatjuk a hivatalos videót, mely mindent elmond, amit erről a csábító bigyóról tudni érdemes:

A Mavic Air még mindig elképesztően apró (nincs fél kiló, összehajtva 168×83×49 mm-es méretekkel rendelkezik), de már simán hozza azt, amit egy komoly középkategóriás drónnak tudnia kell.

Immár szemkápráztató 4K-ban is képes mozgóképet rögzíteni 30 képkocka/másodperc sebességgel, FullHD-ban pedig az fps értéke egészen 120-ra is feltornázható. A hatótávolság 4 kilométerre, a maximális sebesség 68 km/órára, a maximális repülési idő pedig 21 percre nőtt, ami már simán túlszárnyalja egy átlagfelhasználó igényeit, és inkább azzal van köszönőviszonyban, amire egy hordozhatóságot szem előtt tartó profinak van szüksége.

Ehhez még azt is érdemes hozzászámolni, hogy alapfelszereltség a mechanikus képstabilizáló és a mobiltelefont magába foglaló távirányító egység, valamint a gépben helyet kapott egy microSD-kártyával bővíthető 8 gigabájtos tárhely is, és ezekkel együtt a Mavic Air már tényleg kihagyhatatlannak tűnik.

Főleg úgy, hogy az alapcsomag 799 dollár, ami nálunk olyan 228 000 Ft környékén fogja beállítani a minidrón végfelhasználói árát. Ez így simán az azonnalkell-kategória táborát erősíti.

És ezt olvastad már?
Már csak várni kell egy kicsit, hogy megpillantsuk az ősrobbanás utáni pillanatokat