Akkor az ott micsoda?!

A New York Times újságírója több mint másfél méternyi Subway szendvicset vizsgáltatott be, hogy kiderüljön: igaz-e a vád, miszerint a gyorsétterem különféle készítményekkel pótolja a tonhalat a szendvicseiben.

A minták elemzése után kiderült, hogy a szendvicsek nem tartalmaztak tonhalat, a labor még azt sem tudta megállapítani, hogy milyen halból készült a tonhalkrémként árult feltét.

A szakemberek szerint vagy azért nem találtak tonhalat, mert azt a végletekig feldolgozták, így még a DNS-vizsgálat sem tudta egyértelműen kimutatni a faj jelenlétét, vagy pedig azért, mert valóban nincs tonhal a Subway tonhalas szendvicsében.

A Qubit.hu megemlíti, hogy az Inside Edition amerikai tévés hírműsor idén már csinált hasonló vizsgálatot, akkor ők a New York környékén vett mintákban találtak tonhalat. A jelenlegi kísérlethez a szendvicseket Los Angeles környékéről szerezték be.

A szakértők szerint egyébként nem biztos, hogy a Subway szándékosan át akarja verni a vásárlókat. Dave Rudie, a Catalina Offshore Products elnöke szerint

a gyorséttermek sok esetben olyan tonhalkonzerveket vagy tonhalkrémeket szereznek be, amiken az szerepel, hogy tonhalat tartalmaznak. Ha csalás történt, akkor azt valószínűleg a konzervgyár követte el, nem pedig a Subway.

Ezt bizonyíthatja az is, hogy a New York környékén vett minta eltért a Los Angeles környékén vett mintától.

(Kiemelt kép: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Az Apple végleg dobja az iPhone 12 egyik modelljét

Tudott volt, hogy eléggé alulteljesít a 12-es széria többi tagjához képest.

És ezt olvastad már?
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
További cikkeink a témában