A két hete megválasztott leendő amerikai elnök kedden a New York Times újságíróival találkozott, akik szabadon kérdezhettek tőle bármiről, ők pedig éltek is a lehetőséggel.

Többek között a klímaváltozás kérdése is szóba került, amiről Trump korábban még olyanokat mondott, hogy azt csak a kínaiak találták ki, hogy ellehetetlenítsék az amerikai ipart, majd később azt az álláspontot vallotta, hogy ha van is globális felmelegedés, arról nem az emberek tehetnek. És most?

"Azt hiszem, van némi összefüggés. Valami. Valamennyi. Csak az a kérdés, hogy mennyi."

- mondta Trump az újságíróknak arról, hogy van-e összefüggés az emberi tevékenység és a globális felmelegedés között.

Mike Grynbaum on Twitter

Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek - mondhatnánk, bár Trump arról már nem nyilatkozott, hogy most, hogy mégis van globális felmelegedés, ráadásul az is lehet, hogy az ember tehet róla, még mindig az első dolga lenne-e felmondani a párizsi klímaegyezményt, ami az egyik kampányígérete volt.

Persze mi közel sem vagyunk annyira zavarban, mint Trump szavazói, akikkel az elmúlt két hétben teljesen tótágast állt a világ: először kiderült, hogy az azért nem is lenne olyan jó, ha a muzulmánok egyáltalán nem léphetnének be az országba, aztán hogy Dél-Koreát azért mégiscsak meg kéne védeni, most meg már a globális felmelegedésről is az ember tehet. Félreértés ne essék, nagyon örülünk a hirtelen pálfordulásnak, de az biztos, hogy az emberek, akik megválasztották Trumpot, nem erre szavaztak.

(Fotó: AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Ez történik az asztronautákkal, amikor bekapcsolják az ISS hajtóműveit

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés