Bár a Microsoft az okostelefonoknál már elhagyta a Nokia nevet, a finnekkel kötött licencszerződés alapján normál telóknál továbbra is használhatják, így hát fogták magukat, és összeraktak egy olyan mobilt, amire a Nokia is büszke lehetne: a Nokia 215 huszonkilenc napig bírja egy töltéssel, lehet rajta netezni, Facebookozni, Twitterezni, mégis csak nyolcezer forintba kerül.

Mondhatjuk, hogy a Microsoft gyakorlatilag megalkotta a telefonok netbookját, hiszen a 215-tel szinte pontosan belelőttek abba a nem is olyan kicsi piaci résbe, ami az okostelefonok és a "buta telefonok" között tátong. Bár a telefon 2,4 colos, 320x240 pixeles felbontású kijelzője és a 2G-s adatkapcsolat elég soványkának tűnhet, de ha valaki csak facebookozni meg híreket olvasni szeretne a telefonján, ahhoz éppen elég.

 

A Nokia 215-ön a Facebook mellett egyébként fut a Twitter, a Messenger, az MSN Weather, a Bing kereső és az Opera Mini böngésző is, emellett hallgathatunk vele MP3-akat, van benne elemlámpa és FM-rádió, és Bluetooth-adatkapcsolattal is rendelkezik. És persze ami a legfontosabb, ami nélkül nincs is igazi Nokia: huszonkilenc napot is kibír egy feltöltéssel.

Ez így pont elég érv is lenne a váltáshoz azoknak, akiknek még életükben nem jutott eszébe az okostelójukon filmeket nézni vagy játszani, csak van egy kis bibi: a kamera. A telefon 0,3 megapixeles kamerája már tizensok évvel ezelőtt is nevetségesnek számított volna (nekem konkrétan a száz forintért vett, a képek készítésének körülményeit nem ismerők számára megfejthetetlen fotókat készítő Alcatel One Touch 565-öm tudta ugyanezt felmutatni), márpedig a kamera egy olyan dolog, amit többé-kevésbé azért mindenki szokott használni.

 

A Microsoftnak ez nyilván nem gond, hiszen a Nokia 215-öt feltehetőleg inkább a fejlődő piacokra szánják, de azért nem lett volna baj, ha Európába dobnak egy 5 vagy 8 megapixeles kamerával felszerelt, hajszálnyival drágább változatot, mert egy hasonló, a legfontosabb alapfunkciókat biztosító, szuper olcsó és elképesztő üzemidejű telefonra azért valószínűleg errefelé is lenne igény.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni