Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A tervezőzseni rengeteg új infót árult el a Los Angeles alatt futó "autópályáról", amiben a legmegdöbbentőbb az, hogy mennyibe fog kerülni a használata.

Bár a The Boring Company alagútjából egyelőre még csak egy egészen rövidke szakasz készült el, Elon Musknak ennél jóval ambiciózusabb tervei vannak hosszú távon, és egy előadáson elég sok új infót megosztott arról, hogyan képzeli el a közlekedés legújabb mérföldkövét. Amiből az is kiderült, hogy a Los Angeles alá tervezett alagútrendszer tényleg inkább fog hasonlítani egy földalattihoz, mint autópályához, de azért közel sem egy 3-as metróra kell gondolni.

Az alagutakban futó síneken kisebb kapszulák fognak közlekedni, amik egyszerre 16 utast tudnak szállítani 250 km/h-s sebességgel, így mindössze nyolc percbe telik majd az út a Los Angeles-i repülőtér és a belváros között. De nem is ez a durva, hanem hogy Elon Musk tervei szerint

tehát olcsóbb lenne, mint egy buszjegy Budapesten.

Elon Musk on Twitter

Better video coming soon, but it would look a bit like this: https://t.co/C0iJPi8b4U

A Loop nem csak a sebességével tűnik majd ki a hagyományos metrók közül, hanem abban is, hogy sokkal több megállója lesz. Ahogy az a Musk által közzétett videón is látható, a kapszulák az utasokkal együtt emelkednének ki az alagútból, és mivel alig több mint egy autónyi helyet foglalnának, gyakorlatilag bárhol létesíthető lenne egy megálló.

Ez persze elég nagy változás Musk eredeti terveihez képest, ami még tényleg az egész várost behálózó föld alatti autópálya lett volna, de úgy tűnik, ezt a verziót már tényleg komolyan gondolja Musk, ugyanis már az LA Metróval is sikerült megegyeznie az alagutak fúrásáról.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.