A Casio bejelentette az első olyan okosóráját, ami egyesíti az ikonikus G-Shock szívósságot és a Google okoskiegészítőkre tervezett Wear OS platformját. Akarjuk, de nagyon.

A GSW-H1000 le sem tagadhatná a makulátlan pedigrét: minden ízében G-Shock, vagyis robusztus és már ránézésre elpusztíthatatlan. A japán gyártó G-Squad Pro sorozatának legmodernebb tagjaként mindent tud, ami naggyá tette a G-Shock nevet. Magától értetődő, hogy ellenáll a rázkódásnak, az ütéseknek és 200 méter mélységig vízálló.

A kijelző kétrétegű, egy mindig aktív monokróm LCD-ből és egy színes LCD-kijelzőből áll, a hardveren pedig a Google Wear OS nevű rendszere fut, mely így elsőként került egy G-Shock karórába, habár a Casio a Pro Trek okosóráiban már használja egy ideje.

Az órában GPS, optikai pulzusmérő, iránytű, gyorsulás- és légnyomásmérő szenzor is található, illetve előtelepített alkalmazásként a Casio aktivitásérzékelő appja is megtalálható rajta, ami 24 különböző beltéri és 15 kültéri edzéstípust képes felismerni. A Wear OS platform egyúttal azt is jelenti, hogy a karóra magától értetődően képes kommunikálni az okostelefonoddal.

Az egyetlen előre tudható negatívum az üzemidő, ami a színes kijelző használata esetén másfél napra korlátozódik, de csökkentett módban, melynek során kizárólag a monokróm kijelzőt használja az óra, a Casio állítása szerint akár egy hónapig is bírja a készülék két feltöltés között.

A Casio G-Squad Pro GSW-H1000 piros, fekete és kék színben érkezik, az amerikai piacon pedig 700 dollárt kell érte fizetni, amiből 600 font lesz az angoloknál. Euróban egyelőre még nem kommunikálták az árat, de ha tippelnünk kellene, valahol az előbb említett összegek közé fogják belőni. Arról egyelőre még nincs pontos infó, hogy mikortól lesz elérhető.

Ez is érdekelhet:

Oroszországban már minden olyan okoseszközt tilos eladni, amin nincs orosz szoftver

Az indok még akár érthető is, de sokat elárul, hogy „Apple elleni törvényként” is emlegetik az új jogszabályt.

Mutatunk egy videót egy közúti ufóról

Amerika a lehetőségek földje: simán lehet csészealjjal autópályázni.

És ezt olvastad már?
Így néz ki egy rakétakilövés a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről nézve