Mi lesz a követkető? Nem adnak reklámokat a tévében?

Nos, ez azért elég valószínűtlen, de arra sem fogadtunk volna nagy összegben, hogy a képmegosztó közösségi oldal kísérletet tesz arra, hogy megszüntesse azt a funkciót, ami ennyire sikeressé tette.

Nevezetesen a lájkokat, amikre egész influencer-kultúra épült az elmúlt években. Azt már sokszor és sok helyen leírták, hogy ez a módszer hogy teszi kvázi függővé a felhasználókat, ugyanakkor az is igaz, hogy egy Insta-oldal sikerét nem (csak) a követők puszta számában, hanem az "engagementben" is mérik, aminek az egyik legfontosabb mutatója a képekre érkezett lájkok (meg persze hozzaszólások, stb) száma.

Ennek tükrében különösen bátor lépés, hogy az Insta azon dolgozik, hogy kivezesse a lájkokat az oldalról, igaz, egyelőre csak kísérleti jelleggel vezették be Olaszországban, Írországban, Brazíliában, Kanadában, Japánban, Ausztráliában és Új-Zélandon.

A lájk lehetősége amúgy nem tűnik el és a felhasználók továbbra is látni fogják, hányan kedvelték egy posztjukat, de a látogatók legfeljebb csak úgy tudhatják meg, hogy egy posztra hány lájk érkezett, ha egyesével összeszámolják a lájkolókat - ami már egy néhány tízezer követővel rendelkező oldalnál is nyilvanvalóan lehetetlen vállakozás.

(Nyitókép: Pexels)

Hogyan töröld magad az Instagramról

Ha valaki próbálta már törölni magát Instagramról, biztosan észrevette, hogy az alkalmazásban erre egyáltalán nincs lehetőség, de még webes felületen bejelentkezve is csak a profilunk ideiglenes felfüggesztését ajánlja fel az oldal. Ezzel az útmutatóval viszont egyszerűen, néhány perc alatt tudod magad törölni a közösségi oldalról.

És ezt olvastad már?
Olyan brutális lett az Asus kézikonzolja, hogy jó eséllyel letarolja a gamer piacot
További cikkeink a témában