Néhány napja megünnepelték az észak-koreai fővárosban az államalapító Kim Ir Szen születésének 105. évfordulóját. A dúsgazdag és tehetős állam – ahol még véletlenül sem sérül senki személyiségi, szabadsági vagy véleményalkotási joga – pedig megadta a módját a phenjani ünneplésnek.

Merthogy a jelenlegi nagyvezír, Kim Dzsong Un gyönyörű beszédet tartott atyja történelmi jelentőségű munkásságáról, amellyel lényegében megalapozta azt a temérdek szépet és jót, melyben a koreai nép egyszerű fiai együtt osztozhatnak. Közben a róla elnevezett téren átvonult néhány száz teherautó egy rakás fegyverrel, hogy a szavak még inkább az emberek szívébe szálljanak.

Ja, és mellesleg most először mutatták meg a nagyközönségnek azt a tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakétát (SLBM), amellyel Észak-Korea a romlott nyugati világnak mutatna be – a dél-koreaiak szerint a harci eszköz még fejlesztés alatt áll. Íme, a Pukkuksong–2:

Közben a Koreai Munkáspárt kisvezíre, Csö Rjong Hö is fokozta a hangulatot, mégpedig azzal, hogy szerinte az amerikaiak egy háborús helyzet kialakítására törekednek, pedig Észak-Koreával nagyon nem jó packázni: ugyanis készek totális háború indítására, amennyiben a nyugat cibálni kezdni a bajszát, sőt, egy atomtámadástól sem riadnak vissza. És hogy ne csak üres beszéd legyen az egész, közben megmutatták a közönségnek, hogyan bombázták le San Franciscót, amely bizony valami frenetikusra sikeredett.

Észak-Korea leatomrakétázta San Franciscót – egy állami ünnepségen

Azt nem tudjuk, hogy Kim Dzsongun mennyire muzikális, de ettől a múlt hétvégén tartott koncerttől tutira elkapta a fickósság.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés