Na nem mintha nem haladtak volna eddig is elég jól, hiszen amióta a HMD Global szárnyai alatt elkezdtek újra okostelefonokat készíteni, Európában már az ötödik legnagyobb gyártónak számítanak. Az biztos, hogy nem a Nokia 7.2 lesz, ami megakasztja a sikerszériát.

A Nokia új felső-középkategóriás telefonja ugyanis egy nagyon tisztességes eszköz lett, amire pedig a címben utaltunk, az a kamerája. A régi Nokia-telefonok híresek voltak a kiemelkedő minőségű kameráikról, márpedig a Nokia 7.2 fotós képességei igencsak figyelmre méltóak.

Persze az IFA-n nem nagyon volt lehetőségünk összehasonlítani a 7.2-vel és más telefonokkal készült képeket, de elmondjuk, hogy mit láttunk:

  • A Nokia 7.2 hátoldalán három lencse kapott helyet, egy 48 megapixeles főkamera, egy 8 megapixeles nagy látószögű, valamint egy 5 megapixeles mélységérzékelő lencse - természetesen mindhárom Zeiss-optikás.
  • A telefon már első ránézésre is rendkívül jó minőségű fotókat készít, a bokeh-effektes portré mód is kiemelkedően jó, igaz, a mélységérzékelős szenzor ellenére a telefont néha azért össze lehet zavarni. A kamera másik fájó hiányossága, hogy optikai képstabilizátor nincs benne, pedig ez gyengébb fényviszonyoknál már elég sokat számít.
  • A 20 megapixeles előlapi kamera is nagyon ott van, itt aztán nincs olyan, hogy a mobilunk magától úgy dönt, hogy kisimítja a ráncainkat és eltünteti a kilógó tincseket a hajunkból. Ha nem kapcsuljuk be a szépítést, a telefon annyira éles képeket készít, amin szinte az arcbőr pórusai is egyenként kivehetők.

A Nokia 7.2-nek ez, vagyis a fotós képességei lehet az aduja, ami viszont kifejezetten fájó pont, az az ára: a Magyarországon kapható, 6 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel ellátott készülék 125 ezer forintba fog kerülni, ami ugyan nem kifejezetten túlárazott, de maradjunk annyiban, hogy a Snapdragon 660 procival felszerelt telefonnál ennél erősebb készülékeket is kaphatunk nagyjából ennyiért.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Egyedi méretre szabott öltönyök, ingek azoknak, akik különlegesre vágynak
Hirdetés