A Horizon szó szerint új távlatokat nyit a közösségi médiában.

A Facebook által megálmodott közösségi oldal ugyanis teljes egészében a virtuális valóságban létezik, vagyis ahelyett, hogy egy monitor előtt ülve görgetnél unott arccal, szó szerint beléphetsz a közösségi médiába, és ott találkozhatsz az ismerőseiddel. Azaz az ismerőseid láb nélküli, rajzfilmszerű avatárjával. Fura.

A VR-ból fakadóan természetesen a Horizon markánsan különbözni fog a megszokott közösségi oldalaktól. Hogy lesznek-e benne kisbabás képek meg kiscicás videók, nem tudjuk, de az biztos, hogy a Horizonban nem csak találkozhatsz az ismikkel, de játszhatsz is velük. Sőt, saját világokat és játékokat is alkothatsz, vagy portálokon keresztül beléphetsz mások világába és játékaiba.

Izgalmasan hangzik, de hogy valóban a közösségi oldalak jövőjét látjuk megszületni, vagy a Horizon csak egy kósza kísérlet arra, hogy a Facebook egy lökést adjon a néhány éve felvásárolt Oculusnak, egyelőre még korai lenne eldönteni. Az biztos, hogy a VR szénája nem áll túl jól, az IFA-n például elvétve találkoztunk vele, és újfent már a Samsungnak sem fontos, hogy a telefonjaik kompatibilisek legyenek a Gear VR-ral. De talán épp egy ilyen ötletre volt szükség, hogy a virtuális valóság újra kicsit izgalmasabb legyen a tömegeknek.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában