Egészen különleges felvétel készült a Falcon-9 rakéta leszállásáról

A SpaceX rakétája ezúttal egy távközlési műholdat állított pályára, aztán tökéletesen landolt az Atlanti-óceánon, mintha csak ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Legközelebb már minimum AC/DC-t kell fütyörésznie ereszkedés közben, hogy bárkit is izgasson a dolog.

Pedig nem volt ez mindig így: alig fél évvel ezelőttig úgy tűnt, hogy a többször felhasználható rakétával egyszerűen képtelenség leszállni, Elon Musk cége sorra robbantotta fel a rakétákat leszállás közben. Aztán egyszer csak beakad valami, és azóta a SpaceX-nek mind a négy rakétáját sikerült épségben visszahoznia, amelyek közül három nem is a szárazföldön, hanem egy erre kialakított tengeri platformon szállt le.

Ami miatt a mostani leszállás mégis figyelemre méltó, hogy a SpaceX ezúttal magára a rakétára is szerelt egy kamerát, így eddig soha nem látott nézőpontból nézhetjük végig, hogyan érkezett vissza a Falcon-9 (a felvételt kicsit felgyorsították, hogy izgibb legyen).

A SpaceX mondjuk lehet hogy jobban örült volna neki, ha a rakéta inkább megsemmisül, mert a hangárban, ahol a sikeresen visszahozott Falcon-9-eket tárolják, már eddig is alig volt hely.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon