Talán az első űrsikló felszállása óta nem történt olyan fontos dolog az űrhajózás területén, mint kedden, amikor a SpaceX fellőtte a jelenleg használt legnagyobb rakétát, a Falcon Heavyt. Az eseményről pedig készült néhány olyan fotó, ami érzésünk szerint azonnal be is masírozott a történelembe.

Bár maga a kilövés nem sikerült tökéletesen (a három első fokozatú rakétából az egyik visszatérés közben megsemmisült), Elon Musk gondoskodott róla, hogy ez a nap mindenki számára emlékezetes maradjon: a rakétára szerelve egy Tesla Roadstert is felküldött az űrbe, amivel sikerült egészen szürreális hangulatot kölcsönöznie egy amúgy viszonylag hétköznapinak tűnő dolognak. A Föld körül keringő autóról készült képeket nézve van egy olyan sejtésünk, hogy ezt a fotót még hosszú évtizedek múlva is mindenki ismerni fogja.

De nem csak a Tesláról készültek zseniális fotók, hanem magáról a kilövésről is, amit rengetegen igyekeztek a lehető legtökéletesebben megörökíteni. Szerencsére ez sokaknak össze is jött, ahogy az a The Verge által összegyűjtött képekből kiderül.

AmericaSpace on Twitter

Through the clouds! Beautiful shot of today's #FalconHeavy launch.

Brady Kenniston on Twitter

Ohh my god @ChrisG_NSF & @NASASpaceflight! Remote number one from Falcon Heavy!

John Kraus on Twitter

As viewed from just outside LC-39A, #SpaceX's #FalconHeavy climbs off the pad on its way to space with @elonmusk's personal Tesla Roadster. - https://t.co/iLBK9DRy59 / @observer

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Találkoznál a leendő magyar űrhajóssal? Már mondjuk is, hol teheted meg

Így fog kinézni a haldokló Napunk környezete ötmilliárd év múlva

További cikkeink a témában