Azt hitted, hogy a Félelem és reszketésnél pszichedelikusabb filmet nem lehet összehozni? Akkor nézd meg, mi történik Terry Gilliam kábszeres agymenésével, ha ráeresztik a Google mesterséges ideghálózatára.

A Deep Dreamet ugye eredetileg azért hozták létre, hogy azonosítsa a Google Photosba feltöltött képeken látható objektumokat, de a Google mérnökei nemrég gondoltak egyet, és megfordították a folyamatot, hogy megnézzék, miről "álmodik" a valódi idegrendszerről mintázott digitális hálózat. Nem kellett volna.

Mint kiderült, a Google idegrendszere simán betegebb dolgokat tud kitalálni, mint amiről a szürrealisták valaha álmodtak, de még ez is semmi a videókhoz képest, amelyek tényleg úgy néznek ki a Deep Dream szemüvegén keresztül, mint egy megelevenedett LSD-s rémálom.

A videó elkövetője egyébként a használati utasítást is megadta ahhoz, hogyan lehet filmeket feltölteni az ideghálózatra - reméljük az MTV rohamléptekben lecsap rá, mert a technika egészen új lendületet adhatna a parlamenti közvetítéseknek.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Hat nagyon komoly kocsi hat nagyon dögös lánnyal, de itt rád is szükség lesz!

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában