Nem segíti a bizalmat a telefonszervizek felé, ha kiszivárogtatják a privát fotókat. Persze itthon az lenne a reakció, hogy: minek ment oda?!

Az Apple több millió dolláros kártérítést fizet egy oregoni nőnek, akinek akkor szivárogtatták ki a meztelen képeit és egy szexvideóját, amikor elküldte szervízbe az iPhone-ját

– írja a TelexTelegraph nyomán.

Hogy miért az Apple fizet? Mert a kaliforniai szervizt az Apple alvállalkozója, a Pegatron üzemelteti, és techóriás amúgy is harcol azért, hogy minél inkább kontrollálni tudja a termékeinek a javítását, épp azért, hogy így garantálja a személyes adatok védelmét. Nem sikerült most, sokba fájt nekik.

Az eset egyébként 2016-ban történt, a hölgy akkor még tanuló volt, és nyilván azért küldte szervízbe a telefonját, mert nem működött. Ekkor két alkalmazott átnyálazta a képeit, és a diák saját Facebook-oldalára töltöttek fel belőle tízet, tehát épp az ismerősei láthatták. Ezeken „a vetkőzés különböző fázisaiban volt”, valamint egy szexvideót is kitettek, és mindez úgy jött lett, mintha a csaj posztolta volna. Csak épp ő úgy értesült az esetről, hogy a barátai jelezték, azonnal törölte a bejegyzéseket, de sejthető, hogy sokakhoz eljuthatott.

Az Apple-t azért perelte volna, mert nem vigyáztak a személyes adataira és súlyos érzelmi gyötrelmet okoztak neki.

Peren kívül megegyeztek, most milliomos lesz, csak épp a lelkét rendesen megtaposták.

(Fotó: Getty Images – illusztráció)

És ezt olvastad már?
Videón, ahogy Magyarország felett feldereng a sarki fény