Mezei Istvánról és a hazai gyártású Evolvens órákról már többször írtunk, az apropót most mégsem valamelyik új, speciális időmérő, hanem az Evolvens fennmaradásért indított projekt jelenti.

Bár a kiegészítők gyártását – mint a pénztárcák vagy a saját óraszíjak – Evolvens Design néven már bő fél évvel ezelőtt megkezdték Istvánék, a koronavírus-járvány az óra- és kiegészítőpiacot is térdre kényszerítette, ráadásul a külföldről érkező alkatrészek beszerzése is ellehetetlenült.

Az Evolvens Design termékcsalád fejlesztésére létrehoztunk egy bőrdíszműves részleget, amit lényegében a vírus hazai megjelenésekor le kellett állítnunk - meséli István.

Azt már régóta sejtjük, hogy az Evolvens nem az a cég, amelyik megfutamodik a kihívásoktól, de most az is kiderült, hogy villámgyorsan képesek reagálni piaci igényekre, és ezzel nemcsak a vállalkozást képesek megmenteni, hanem válsághelyzetben is kiállnak a náluk dolgozó emberek mellett.

Korábban már láttunk parádés reakciókat olyan vállalkozásoknál, ahol a vezető határozott lépésekkel váltott profilt egyik napról a másikra - ahogy azt tette több kiszállításra átálló rendezvényszervező cég is.

Istvánéknál is az volt a cél, hogy kihasználják a saját eszközeikben, tudásukban rejlő lehetőségeket, de ekkora sikersztorira még talán maguk sem számítottak. Az Evolvens ugyanis nemcsak a saját alkalmazottainak volt képes munkát biztosítani válsághelyzetben, hanem egy komplett, 10-12 főt alkalmazó, korábban már bezárásra kényszerülő varrodát is sikerült talpra állítaniuk.

A megoldást egy speciális maszk jelentette, ami nagyban eltér a piacon kapható, az utóbbi időben többszörös áron kínált maszkoktól. A csapat teljesen egyedi maszkot fejlesztett, amit nem kell néhány használat után kukába dobni.

Az Evolvens C-maszk fejlesztésére nagyon rövid időn belül nagyon sok energiát fektettünk, számos technológiát és maszkokat vizsgáltunk meg, hogy a lehető leghatékonyabb maszkot tudjuk előállítani - mesélik.

A C-maszk a mai igényeknek megfelelően ötvözi a cserélhető szűrőbetétes maszkokat a moshatóakkal. Ebből kifolyólag a maszk kapott egy nagyon masszív, ellenálló vázat, ami cordurából készült, és egy többek között fibertex alapú szűrőpárnát, amely nagyon könnyen és gyorsan cserélhető, ugyanakkor sokszor mosható.

Hogy a maszkok mennyire sikeresek, azt jól mutatja, hogy a kezdeti, várt gyártási kapacitáshoz képest jóval magasabb a felhasználói igény, és nemcsak korábbi óravásárlók, hanem nagyon sok szervezet, illetve magán cég érdeklődik a maszkok iránt, hogy védelmet nyújtson alkalmazottainak, partnereinek. (Sőt, ha jól értesültünk, több kerületben rendőrök és mentősök is Evolvens maszkot hordanak.)

Bár a maszkoknak nincs specilis minősítésük, az iparágban használatos, bevált anyagok használata garancia a hatékonyságra.

Bár több divatcégnél láthattuk, hogy az érdeklődők nyerészkedéssel bélyegzik a maradékanyagokból történő maszkgyártást, az Evolvens maszkok technológiai újítása egyértelműen más attitűdöt hozott: a három mosható szűrőbetéttel érkező maszk nem összehasonlítható, más piacon lévő termékekkel, mivel ebben az esetben a szűrőbetét cseréjével folyamatosan tovább használható, nem kell megvárni minden alkalommal a mosás és szárítás időszakát, ahogy kidobnunk sem kell néhány használatot követően.

Bár Istvánék törekedtek arra, hogy a lehető legolcsobb végfelhasználói áron tudják értékesíteni a maszkokat, azt is végig szem előtt tartották, hogy a projekten dolgozó emberek bevételhez jussanak. A C-maszkot így 7490 forintért rendelhetjük meg, ami kifejezetten olcsó megoldás a 3-4000 forintos, néhány alkalommal használható maszkokhoz képest.

Nagyon pozitívak és ösztönzőek a vásárlói visszajelzések, mi pedig bízunk abban, hogy ezzel a maszkkal nagyon sok embernek hatékony segítséget tudunk nyújtani – mondják.

Mi pedig csak gratulálni tudunk ehhez a nagysikerű krízisprojekthez, ami talán a gyártónak és a használóknak is jóval többet ad, mint amire számítani lehetett.

(Fotók: Player.hu, Evolvens)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

A lézerfizika kiemelkedő eredményeinek állítottak emléket Szegeden

Eltitkolta a pilóta a depresszióját, szándékosan vezette hegynek a repülőgépet, 150 ember halt meg 2015-ben

További cikkeink a témában