Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Gmail webes és mobilos verziójában is elérhető halasztás funkcióról van szó, amivel a bokros teendőid közepette elhalaszthatod a fontos leveleidet, hogy egy ideálisabb pillanatban válaszolhass rájuk.

A halasztásra kattintva beállíthatod, hogy mennyi idő múlva jelenjen meg újra az üzenet, amikor pedig újra felbukkan az inboxban, a Gmail narancssárga üzenettel is figyelmeztet a levél alatt/mellett, hogy mióta halogatjuk a választ, így biztosan nem siklunk el felette.

Mobilon a levél kijelölése után a menübe belépve érhető el a halasztás, majd azt is beállíthatjuk, hogy mennyi idő múlva riogasson minket újra a Gmail. A funkció csak a levelezőprogram új verziójában érhető el, amit weben a fogaskerék ikonra, majd a "Try the new Gmail" gombra kattintva érhetünk el, mobilon pedig automatikusan frissül (ha nem kapcsoltad ki az automatikus frissítést).

Persze ez már közel sem az első olyan funkció, ami arra irányul, hogy ne feledkezzünk meg a fontos levelekről, hiszen a Gmail eleve más színnel jelöli a nem olvasott leveleket, amiket ráadásul meg is csillagozhatunk, és a task listhez (teendők) is hozzáadhatjuk őket egy kattintással.

(Nyitókép: Getty)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.