Ha használod már a megújult Gmailt, akkor ezt nagyon fogod értékelni, ha pedig nem, akkor most fogsz rá átváltani.

A Gmail webes és mobilos verziójában is elérhető halasztás funkcióról van szó, amivel a bokros teendőid közepette elhalaszthatod a fontos leveleidet, hogy egy ideálisabb pillanatban válaszolhass rájuk.

A halasztásra kattintva beállíthatod, hogy mennyi idő múlva jelenjen meg újra az üzenet, amikor pedig újra felbukkan az inboxban, a Gmail narancssárga üzenettel is figyelmeztet a levél alatt/mellett, hogy mióta halogatjuk a választ, így biztosan nem siklunk el felette.

Mobilon a levél kijelölése után a menübe belépve érhető el a halasztás, majd azt is beállíthatjuk, hogy mennyi idő múlva riogasson minket újra a Gmail. A funkció csak a levelezőprogram új verziójában érhető el, amit weben a fogaskerék ikonra, majd a "Try the new Gmail" gombra kattintva érhetünk el, mobilon pedig automatikusan frissül (ha nem kapcsoltad ki az automatikus frissítést).

Persze ez már közel sem az első olyan funkció, ami arra irányul, hogy ne feledkezzünk meg a fontos levelekről, hiszen a Gmail eleve más színnel jelöli a nem olvasott leveleket, amiket ráadásul meg is csillagozhatunk, és a task listhez (teendők) is hozzáadhatjuk őket egy kattintással.

(Nyitókép: Getty)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

A lézerfizika kiemelkedő eredményeinek állítottak emléket Szegeden

Eltitkolta a pilóta a depresszióját, szándékosan vezette hegynek a repülőgépet, 150 ember halt meg 2015-ben

További cikkeink a témában