Az Amazon megkezdheti az aggódást, ugyanis a Google keményen ráment az okosotthon-piacra, ráadásul a Google Home olcsóbb is, mint a rivális Echo.

Egészen eddig az Amazon Echo volt a házi személyi asszisztensek királya, de nem is lenne Google a Google, ha pont ezt a hatalmas fejlődéssel kecsegtető területet nem próbálnák meg birtokba venni. Ezt hivatott beteljesíteni a Google Home, amit a Pixel telefonnal és a Daydream View virtuális valóság-szemüveggel egyszerre mutattak be.

A Google Home lelke a szintén vadiúj Google Assistant, vagyis nagyjából ugyanazokat a dolgokat tudja, mint a Pixelbe épített személyi asszisztens, kiegészítve néhány IoT (internet of things) funkcióval. A kis dobozka hangutasításra elmondja a híreket, az időjárás előrejelzést, beállítja az ébresztőt, zenét játszik le, és a Google hatalmas adatbázisának köszönhetően szinte bármilyen kérdést megválaszol.

Emellett képes együttműködni a Philips, Samsung, Nest által gyártott IoT-eszközökkel is, így egy szavunkba kerül, hogy beállítsa a szoba hőmérsékletét, lekapcsolja a villanyt vagy elindítson egy filmet.

A Google Home mindössze 129 dollárba kerül, vagyis ötven dollárral olcsóbb az Amazon Echónál, de persze a teljes okosotthon-élményhez a már említett további okos eszközökre is szükség lesz, ami jelentősen megnyomhatja a kiadásokat.

És ezt olvastad már?
Rejtélyes, kék színű valamit vettek észre a Szaharában a sivatag műholdfelvételeit nézegetve