Minden ember életében van egy pillanat, amikor teljes erővel szeretné szétverni az internetet, és a legtöbbünk életében ez a pillanat akkor jön el, amikor valami tahó világgá kürtöli a várva várt film/könyv/sorozat legizgalmasabb fordulatát. A folytatásban eláruljuk, hogy ki Jon Snow igazi anyja, de előtte mutatjuk, mit talált ki az ilyen gyökerek ellen a Google.

A keresőóriás legújabb szabadalma a jelek szerint képes lenne megakadályozni, hogy a közösségi oldalakon nem várt spojlerekbe ütközzünk, mégpedig úgy, hogy a spojlert tartalmazó posztot egyszerűen elhomályosítja.

A fenti példában Bob egy sorozatnak még csak a tizedik részénél tart, míg Alex a 25., utolsó résznél, így amikor Alex úgy dönt, hogy itt az ideje tönkretenni néhány barátságot, akkor a Google a hozzászólása elhomályosításával megakadályozza, hogy az élete hátralevő részét egyedül, magányosan, tizenkét macska társaságában kelljen leélnie.

Az ötlet zseniális, és csak azért nem borulunk azonnal térdre a Google nagysága előtt, mert a jelen formájában több kérdést vet fel, mint ahányat megválaszol.

  • Feltételezi, hogy mindenki szépen és pontosan vezeti, hogy hanyadik részben tart egy sorozatnál.
  • Nem tiszta, hogy filmeknél, könyveknél is működne-e (ezt csak úgy lehetne megoldani, ha a valaha látott összes filmet és valaha olvasott összes könyvet bevinnéd az adatlapodra).
  • A Facebook és a Twitter, amelyen az ilyen esetek jellemzően előfordulnak sajnos nem a Google kezében vannak.
  • Még ha tényleg megvalósulna, és tökéletes lenne, a trolloknak akkor is rengeteg mozgásterük marad a fórumokon és cikk alatti hozzászólásokban más emberek életének megkeserítésére.

KIS SPOJLER!

Jon Snow anyjának kilétét egyébként eddig még nem fedte fel George R. R. Martin, de ha eleget olvasgatod a Game of Thrones Wikin, hogy hova ment és mit csinált Eddard Stark a Targaryenek elleni lázadás alatt, akkor talán rájössz ;)

(Forrás: Gizmodo)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában
Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre
Hirdetés