Ideális esetben egy bugyuta horrorfilm alapötlete lenne a tinilányokra vadászó mobiltelefon, de a veszély sajnos nagyon is valós: a vonatokon, magas helyeken és fegyverekkel szelfizgető fiatalok egyre többször teszik ki magukat halálos veszélynek egy jól sikerült kép miatt.

Az orosz belügyminisztérium által közzétett számok egészen megdöbbentőek: a statisztikák szerint csak az idei évben a vérszomjas szelfi már legalább tíz halálos áldozatot hagyott maga után az orosz tinédzserek között, és több mint százan sérültek meg, miközben magukat próbálták lefotózni.

A legutóbbi esetben két 16 éves tinilány égett össze teljesen, miután egy használaton kívülinek vélt vonat tetejére felmászva megrázta őket a magasfeszültségű vezeték.

Olesya Belmasova és Anastasiya Kirillov

Úgy tűnik, az orosz belügyminisztériumnak ez volt az utolsó csepp a pohárban, és úgy döntöttek, hogy lépéseket tesznek a felelőtlen szelfizés visszaszorítása érdekében: amellett, hogy az iskolákban is tanítani fogják, a minisztérium kiadványban hívja fel a figyelmet a szelfizés veszélyeire, amelyben kresztáblákhoz hasonló jelekkel mutatják be a veszélyes helyzeteket. A képek mellett olyan szövegek olvashatók, mint például "a vasúti sínen szelfizni rossz ötlet, ha kedves az életed", és "egy jó szelfi az életedbe is kerülhet".

Olesya Belmasova és Anastasiya Kirillova egyébként még viszonylag szerencsésnek mondhatják magukat, hiszen bár a testfelületük nagy része megégett, legalább túlélték az áramütést, nem úgy, mint az a román lány, aki szintén egy vonat tetejére felmászva háton fekve akarta magát fotózni, de amikor a lábát felemelte, az hozzáért a felsővezetékhez. Anna Ursut azonnal kórházba szállították, de a súlyosan összeégett lányon már az orvosok sem tudtak segíteni, és néhány nap múlva meghalt.

Anna Ursu

Valamivel szerencsésebb volt az a 21 éves moszkvai lány, aki egy pisztollyal szeretett volna képet csinálni magáról, de a szelfi elsütése közben véletlenül a pisztolyt is elsütötte. Korábban egy mexikói fiú nagyjából ugyanilyen körülmények között vesztette életét, az orosz lány megúszta egy hosszantartó kórházi kezeléssel.

(Forrás: The Verge, The Independent)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre
Hirdetés