A végén tényleg semmi ki- és bemenet nem lesz rajtuk.

Akár már 2022-ben jöhetnek majd olyan iPhone-modellek, amelyek csak és kizárólag eSIM-mel fognak működni, ami azt jelenti, hogy a jack-csatlakozó és a home gomb után újabb zavaró tényező tűnhet el az Apple mobiljairól – írja a 9To5Mac.

A pletykák szerint 2023-ban már egészen biztos, hogy az iPhone 15 Pro termékcsalád már csak eSIM-et fog használni, de más források szerint az Apple már elkezdett felkészülni az átállásra, így lehet, hogy már 2022-ben piacra dobják a SIM-tálca nélküli iPhone-t.

Az Apple már régóta elkezdte lefaragni az iPhone-ról a fizikai bemeneteket, egyelőre a hangerőgomb és a némításkapcsoló állja a sarat, de ki tudja, hogy meddig. A kaliforniai cég lassan, de biztosan halad a vezetéket és mindenféle fizikai bemenetet nélkülöző álommobil felé.

A SIM-tálcák elhagyásának egyébként van technológiai előnye is, mégpedig, hogy ha nincs fizikai SIM a készülékben, akkor több hely jut a készülékházban, vékonyabb lehetne a mobil, és nem utolsósorban sokkal vízállóbb. Itthon egyébként már a legtöbb szolgáltató nyújt eSIM-szolgáltatást, így az átállás idehaza nem jelentene nagy gondot, de vannak olyan területek, mint például India, ahol a fizikai SIM szinte elengedhetetlen.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Felfedeztek egy bolygót a Naprendszerben, ami nem is létezik
Nem könnyű elkezdeni a futást, de most Nyári Dia is segít benne