Ha erre azt mondod, hogy "na ne már!", akkor várj csak, amíg meglátod az árát!

Amit a cikk végén fogunk elárulni, nehogy elvegyük a kedvedet az egésztől, mert ugyebár álmodozni szép dolog. A Hasselblad H6D-400c-ről pedig elég sokan fognak álmodozni, hiszen a multi-shot technológiának köszönhetően akár 400 megapixeles képeket is lehet vele készíteni.

Ezt úgy érték el, hogy fotózás közben a fényképezőgép a szenzor mozgatásával hat darab száz megapixeles fotót készít, amiket automatikusan összefűz egy gigantikus, 23200x17400 pixeles képpé. Mivel ez a technika eléggé időigényes, ezért sportesemények megörökítésére mondjuk annyira nem alkalmas, de mozdulatlan témáknál eléggé adja.

Fun fact: A TIFF formátumban készült fotók egyenként 2,4 GB méretűek, vagyis egy 32 GB-os memóriakártyán 13 képet lehet tárolni.

És akkor az ára... nos, ha nem vagy oda az autókért vagy a lakásokért, akkor szerencséd van, mert nem kell választanod a C-osztályos Merci és a Hasselblad gépe között, ami negyvenezer euróba, vagyis

több mint 12 millió forintba kerül.

Ha viszont úgy alakul, hogy mégsincs ennyi pénzed, akkor a gépet ki is bérelheted napi négyszáz euróért, vagyis kábé 120 ezer forintért. Rendes fickók ezek ott a Hasselbladnál.

És ezt olvastad már?
Olyan brutális lett az Asus kézikonzolja, hogy jó eséllyel letarolja a gamer piacot
További cikkeink a témában