Na ez elég sok időbe telt. Ahhoz képest, hogy a hologramok már az első Csillagok háborúja-filmben is fontos szerepet játszottak, jó negyven évvel ezelőtt, a valóságba elég döcögős volt az útjuk: eddig jószerével csak különleges események alkalmával láthattuk őket, de egy új startupnak hála mostantól mindenki otthonába beköltözhetnek a holografikus képek.

Persze nem teljesen úgy, ahogy a moziban láttuk, hiszen az Indiegogón megrendelhető HoloVit csak két dimenzióban, egy üveglapon tudja megjeleníteni a hologramokat, tehát nevezhetnénk akár egy átlátszó képernyőnek is, csak az nem annyira sci-fi.

A holografikus kijelzőket három méretben lehet megrendelni: a legkisebb, telefonokhoz és táblagépekhez készült 18 colos kijelző kedvezményesen 80 dollárba (22 ezer forint) kerül, míg a tévékhez készült legnagyobb, 43 colos kijelzőt 220 dollárért (62 ezer forint) lehet megrendelni. Mindegyik kijelzőhöz ajándékba adnak egy halom holografikus játékot is, de ha ahhoz van kedved, saját magadat is beszkennelheted, aztán már üzenhetsz is Obi-Wannak.

És ezt olvastad már?
Magyarországot is elérte a 17 ezer kilométerre lévő, hatalmas erejű víz alatti vulkánkitörés