Ez járt a fejünkben, amikor megkaptuk tesztelésre a HP Sprocketet, ami akkora, hogy kényelmesen elfér a nadrágzsebedben, de ez mégsem megy a használhatóság rovására.

Tény, a Sprocketet nem véletlenül hívják fotónyomtatónak, hiszen a felhasználási köre némileg korlátozottabb, mint egy asztal méretű multifunkciós nyomtatóé. Ha Guttenberg ezzel fogott volna hozzá a könyvek forradalmasításához, az olvasás örökre megmaradt volna a kifogástalan látású emberek huncut hobbijának.

A HP Sprocket viszont nem is a professzionális nyomtatókkal akar versenyre kelni, a célkeresztjében sokkal inkább a Polaroid-típusú fényképezőgépek állnak, amelyek képesek azonnal kinyomtatni a fotókat. Na hát a Sprocket ugyanezt tudja, csak jobban: a Zink-papírra kinyomtatott, névjegykártya méretű fotók sokkal mutatósabbak, mint amire egy átlagos instant fényképezőgép képes, és mindössze fél perc kell az elkészítésükhöz.

A Sprocketnek emellett is számos előnye van egy fényképezőgéphez képest, például nyugodtan elcseszheted a fotókat, hiszen te választhatod ki, hogy melyiket szeretnéd kinyomtatni és melyiket nem, vagyis nem kell rosszul sikerült képekre pazarolnod a drága fotópapírt. Ha meg kifejezetten a rosszul sikerült, fakó, életlen, egyszóval '80-as évek hangulatú fotókra buksz, akkor a képeket egész nyugodtan szétfilterezheted nyomtatás előtt, ahogy csak szeretnéd. A Sprocket saját alkalmazásával szövegeket, kereteket, de akár szívecskéket vagy pillangókat is rakhatsz rájuk, mert tudod...

A nyomtató egyébként működik androidos és iOS-es telefonokkal is, amikhez Bluetooth-szal kapcsolódik, és a telefon képtárja mellett a Facebookon, Instán vagy a Google-fiókodban tárolt képeket is ki tudod vele nyomtatni 400x313 pixeles méretben, ami ugyan elsőre kicsit kevésnek tűnik, de egy 7,5x5 centis képhez nagyon is elegendő felbontás.

A HP Sprocketet a legtöbb boltban negyvenezer forint körül lehet bezsákolni, vagyis nem drágább, mint egy átlagos instant fényképezőgép, de ahogy az instant gépeknél, azzal azért itt is érdemes számolni, hogy a jó minőségű Zink-papír nem olcsó mulatság, egy tízes csomag három-négyezer forintba is kerülhet.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Találkoznál a leendő magyar űrhajóssal? Már mondjuk is, hol teheted meg

Így fog kinézni a haldokló Napunk környezete ötmilliárd év múlva

További cikkeink a témában