Viszlát notch, heló kis lyuk a kijelző sarkában.

Amióta az Apple az iPhone X-szel meghonosította a kijelző tetejébe belógó kamerafület, sorra születnek az ötletek, hogyan lehetne az idegesítő notch-ot eltüntetni. Ebben főleg a kínai gyártók jeleskedtek, akik többek között a telefon tetejéből és hátlapjából előugró szelfikamerával, valamint dupla kijelzővel próbálták orvosolni a problémát.

A nagy gyártók viszont úgy tűnik, egy másik megoldás mellett tették le a garast, hiszen a Samsung már hetekkel ezelőtt belengette az Infinity O kijelzőt, most pedig a Huawei állt elő egy nagyon hasonló megoldással. Ennek a lényege, hogy a kijelző felső sarkában egyszerűen vágnak egy nyílást a kamerának, így nincs szükség a kamerafülre. A megoldást először a Huawei Nova 4-ben mutatkozik be, amit már meg is villantottak, de nem kétséges, hogy jövőre sok hasonló telefont láthatunk majd.

Nekünk azért lenne néhány kérdésünk, például hogy miért jobb ez, mint a notch, valamint hogy a többi szenzort (például az arcazonosításhoz szükséges érzékelőket) hova fogják tenni? Jöhetnek az ötlyukú telefonok? Ki tudja.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában