Ahogy korábban beszámoltunk róla, egy biztonsági rés miatt több tízmillió Facebook-felhasználó profiljához férhettek hozzá illetéktelenek, a közösségi oldalnak pedig mostanra azt is sikerült beazonosítania, hogy pontosan melyik profilról milyen adatokat szereztek meg a hekkerek.

A Facebook szerint a korábban feltételezett ötvenmillió fiók helyett csak harmincmillió fiók volt érintett a támadásban, ezek közül egymillión nem volt semmilyen megszerezhető adat. A hekkerek 15 millió profilnál a felhasználók nevéhez és a telefonszámához vagy az e-mail címéhez férhettek hozzá, további 14 millió profil esetében viszont érzékenyebb adatokat is megszereztek, például a felhasználó személyes adatait, a legutóbbi kereséseinek a listáját, vagy azokat a helyeket, ahova becsekkolt.

A Facebook hamarosan mindenkit értesít, aki érintett volt a támadásban, viszont addig is, ha tudni szeretnéd, hogy milyen adatokat szereztek meg rólad a támadók, akkor IDE KATTINTVA, majd az oldal aljára görgetve találsz egy személyre szabott értesítést, amiben a Facebook részletesen tájékoztat arról, hogy a te fiókodat is feltörték-e.

Ha téged is kijelentkeztetett ma a Facebook, akkor a te fiókodat is feltörték

Nem vagy egyedül, másik ötvenmillió felhasználó ugyanígy járt.

(Nyitókép: Pixabay)

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában