Talán nem tudtad, de a Facebookhoz hasonlóan az Instagram is részletes listát vezet az érdeklődési köreidről, ami alapján aztán megpróbálnak a legrelevánsabb reklámokkal bombázni.

Mi ezzel eddig nem sokat foglalkoztunk, elvégre tök mindegy, hogy a mosópor- vagy az okostelefonhirdetést kell reflexből átgörgetnünk, de most Eric Ginsburgnek hála elég komoly figyelmet kapott ez a funkció. A Munchies újságírója arra hívta fel a figyelmet egy Twitter-posztban, hogy mekkora baromságokat tart számon róla az Instagram, többek között a műanyagot és a netmums-ot is az érdeklődési körébe sorolva. Ezzel valóságos lavinát indított el, hiszen a Twittert azóta ellepték az #InstagramAds hashtaggel ellátott bejegyzések, amelyekben a felhasználók posztolják ki boldogan, micsoda hülyeségeket gondol róluk az Insta.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy téged mi érdekel az Insta szerint, akkor néhány kattintással kiderítheted. Bár jól el van rejtve a menürendszer legaljára, de azért meg lehet találni. Tehát: az Instagram alkalmazásban katt a három csíkra a jobb felső sarokban, majd Beállítások -> Biztonság -> Adatok elérése -> És itt legalul az "érdeklődési köreid a hirdetéseknél" alatt az "összes megtekintése". Jó szórakozást!

(Forrás: HVG, Nyitókép: Pexels)

Hogyan töröld magad az Instagramról

Ha valaki próbálta már törölni magát Instagramról, biztosan észrevette, hogy az alkalmazásban erre egyáltalán nincs lehetőség, de még webes felületen bejelentkezve is csak a profilunk ideiglenes felfüggesztését ajánlja fel az oldal. Ezzel az útmutatóval viszont egyszerűen, néhány perc alatt tudod magad törölni a közösségi oldalról.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

A lézerfizika kiemelkedő eredményeinek állítottak emléket Szegeden

Eltitkolta a pilóta a depresszióját, szándékosan vezette hegynek a repülőgépet, 150 ember halt meg 2015-ben

További cikkeink a témában